Повчанська громада
Рівненська область, Дубенський район

Новини

Дата: від до Скинути

Декларування доходів громадян  Про подання декларації про майновий стан і доходи фізичною особою, яка отримує щомісячно грошове утримання згідно договору про довічне утримання

Декларування доходів громадян Про подання декларації про майновий стан і доходи фізичною особою, яка отримує щомісячно грошове утримання згідно договору про довічне утримання

В ГУ ДПС у Рівненській області  звертають увагу громадян, що статтею 744 Цивільного кодексу України від 16 січня 2003 року № 435-IV (далі - ЦКУ) встановлено, що за договором довічного утримання (догляду) одна сторона (відчужувач) передає другій стороні (набувачеві) у власність житловий будинок, квартиру або їх частину, інше нерухоме майно або рухоме майно, яке має значну цінність, взамін чого набувач зобов’язується забезпечувати відчужувача утриманням та (або) доглядом довічно. Обсяги обов’язків набувача встановлюються за згодою сторін у договорі.

17:57 04.08.2022

На забезпечення соціальних виплат Рівненщина спрямувала майже 5 мільярдів гривень

На забезпечення соціальних виплат Рівненщина спрямувала майже 5 мільярдів гривень

Єдиний внесок є основним джерелом наповнення фондів соціального страхування, за рахунок яких фінансуються державні соціальні програми, здійснюється виплата пенсій, матеріальної допомоги громадянам тощо.

17:56 04.08.2022

Чи оплачуються лікарняні, якщо хвороба чи травма настали внаслідок сп’яніння?

Чи оплачуються лікарняні, якщо хвороба чи травма настали внаслідок сп’яніння?

Фонд соціального страхування України опікується близько 11 мільйонами працюючих українців – навіть в умовах війни усі вони забезпечуються Фондом виплатами і допомогами. Однак у деяких випадках людина може втратити право на отримання допомоги.

17:33 04.08.2022

Як розрахувати базу для нарахування збору при одноразовому добровільному декларуванні щодо нерухомого майна?

Як розрахувати базу для нарахування збору при одноразовому добровільному декларуванні щодо нерухомого майна?

Головне управління ДПС у Рівненській області нагадує, що об’єктами одноразового (спеціального) добровільного декларування можуть бути визначені підпунктами 14.1.280 і 14.1.281 п. 14.1 ст. 14 ПКУ активи фізичної особи, що належать декларанту на праві власності (в тому числі на праві спільної часткової або на праві спільної сумісної власності) і знаходяться (зареєстровані, перебувають в обігу, є на обліку тощо) на території України та/або за її межами станом на дату подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації, у тому числі:

17:30 04.08.2022

Щодо податкової знижки за оренду житла внутрішньо переміщеним особам

Щодо податкової знижки за оренду житла внутрішньо переміщеним особам

Головне управління ДПС у Рівненській області  повідомляє, що згідно норм пункту 166.3 статті 166 Податкового кодексу України до податкової знижки дозволено включати суму коштів у вигляді орендної плати за договором оренди житла (квартири, будинку), оформленим відповідно до вимог чинного законодавства, фактично сплачених платником податку, який має статус внутрішньо переміщеної особи.

17:28 04.08.2022

ФОП на загальній системі оподаткування та бартерні операції (взаємозалік)

ФОП на загальній системі оподаткування та бартерні операції (взаємозалік)

Фахівці Дубенського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління податкового адміністрування фізичних осіб ГУ ДПС у Рівненській області повідомляють, що відповідно до п.п. 14.1.10 п. 14.1 ст. 14 розд. І Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI (далі – ПКУ) бартерна (товарообмінна) операція – господарська операція, яка передбачає проведення розрахунків за товари (роботи, послуги) у негрошовій формі в рамках одного договору.

17:25 04.08.2022

Реєстрація неприбуткових організацій та установ контролюючими органами

Реєстрація неприбуткових організацій та установ контролюючими органами

Головне управління ДПС у Рівненській області повідомляє, що для включення до Реєстру неприбуткових установ та організацій (далі – Реєстр) неприбуткові підприємства, установи та організації (далі–неприбуткова організація) повинні подати до контролюючого органу реєстраційну заяву за формою 1-РН згідно з додатком 1 до Порядку ведення Реєстру неприбуткових установ та організацій, включення неприбуткових підприємств, установ та організацій до Реєстру та виключення з Реєстру, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 13 липня 2016 року № 440 (далі – Порядок), і засвідчені підписом керівника або представника такої організації та скріплені печаткою (за наявності) копії установчих документів неприбуткової організації (крім тих, що оприлюднені на порталі електронних сервісів відповідно до Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань», а житлово-будівельні кооперативи також засвідчені підписом керівника або представника такого кооперативу та скріплені печаткою (за наявності) копії документів, що підтверджують дату прийняття в експлуатацію закінченого будівництвом житлового будинку та факт спорудження або придбання такого будинку житлово-будівельним (житловим) кооперативом. Неприбуткові організації, що діють на підставі установчих документів організації вищого рівня, відповідно до закону подають разом із реєстраційною заявою за формою 1-РН згідно з додатком 1 до Порядку засвідчену підписом керівника або представника такої організації та скріплену печаткою (за наявності) копію документа, який підтверджує включення до організації вищого рівня та надає право діяти на підставі установчих документів такої організації вищого рівня.

17:24 04.08.2022

Порядок подання заяви про застосування спрощеної системи оподаткування новоствореними суб’єктами господарювання

Порядок подання заяви про застосування спрощеної системи оподаткування новоствореними суб’єктами господарювання

Головне управління ДПС у Рівненській області інформує, що зареєстровані (новостворені) суб’єкти господарювання, які протягом 10 днів з дня державної реєстрації подали заяву про обрання спрощеної системи оподаткування зі сплатою 2% від доходу, вважаються платниками єдиного податку ІІІ групи з дня їх державної реєстрації.

10:20 04.08.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора