A A A K K K
для людей із порушенням зору
Повчанська громада
Рівненська область, Дубенський район

Новини

Дата: від до Скинути

Оподаткування доходів у вигляді виграшів та призів

Головне управління ДПС у Рівненській області, звертає увагу, що до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку включаються, зокрема, доходи у вигляді виграшів, призів, які оподатковуються відповідно до норм п. 170.6 ст. 170 ПКУ.

12:14 18.03.2024

Про нарахування єдиного внеску за себе для ФОП на загальній системі оподаткування

Головне управління ДПС у Рівненській області повідомляє, що відповідно до п. 4 частини першої ст. 4 Закону України від 08 липня 2010 року № 2464-VІ «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» із змінами та доповненнями (далі – Закон № 2464), платниками єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – єдиний внесок) є фізичні особи – підприємці, в тому числі ті, які обрали спрощену систему оподаткування (крім електронних резидентів (е-резидентів).

12:14 18.03.2024

Нарахування ЄВ працівнику, який надав копію довідки про встановлення групи інвалідності

Головне управління ДПС у Рівненській області інформує, що відповідно до ст. 8 Закону України від 08 липня 2010 року № 2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» із змінами та доповненнями (далі – Закон № 2464) єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – ЄВ) для платників, зазначених у ст. 4 Закону № 2464, встановлюється у розмірі 22 відс. бази нарахування ЄВ.

12:13 18.03.2024

Пробаційний нагляд за кримінальні правопорушення: що передбачено новим Законом?

28.03.2024 набере чинності Закон України «Про внесення змін до Кримінального, Кримінального процесуального кодексів України та інших законодавчих актів України щодо удосконалення видів кримінальних покарань» (далі - Закон). Ним буде впроваджено новий вид основного кримінального покарання - пробаційний нагляд, який стане альтернативою ув'язненню. Законодавець зазначає, що такі зміни допоможуть ефективніше виправляти поведінку засуджених, розвантажать слідчі ізолятори та зменшать фінансові витрати держави.

12:10 18.03.2024

Особливості застосування РРО/ПРРО на різних господарських одиницях ФОП

Головне управління ДПС у Рівненській області повідомляє, що якщо у фізичних осіб – підприємців (ФОП) – платників єдиного податку другої – четвертої груп є господарський об’єкт у місті, то у такому об’єкті реєстратори розрахункових операцій (РРО) та/або програмні РРО (ПРРО) застосовуються на загальних підставах відповідно до вимог Закону України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» із змінами (далі – Закон № 265), а у господарському об’єкті на території села, селища можна проводити роздрібну торгівлю товарами (крім підакцизних товарів) без застосування РРО та/або ПРРО з використанням розрахункових книжок та книг обліку розрахункових операцій, за умови дотримання граничного розміру річного обсягу розрахункових операцій з продажу товарів (надання послуг).

14:16 11.03.2024

Щодо звільнення ФОП від сплати єдиного податку

Головне управління ДПС у Рівненській області інформує, що платники єдиного податку першої і другої груп, які не використовують працю найманих осіб, звільняються від сплати єдиного податку протягом одного календарного місяця на рік на час відпустки, а також за період хвороби, підтвердженої копією листка (листків) непрацездатності, якщо вона триває 30 і більше календарних дніввідповідно до п. 295.5 ст. 295 Податкового кодексу України.

14:14 11.03.2024

Про сплату транспортного податку за автомобіль, який є об’єктом оподаткування, якщо його викрадено

Головне управління ДПС у Рівненській області інформує, що у разі незаконного заволодіння третьою особою легковим автомобілем, який є об’єктом оподаткування, транспортний податок за такий легковий автомобіль не сплачується з місяця, наступного за місяцем, в якому мав місце факт незаконного заволодіння легковим автомобілем, якщо такий факт підтверджується відповідним документом про внесення відомостей про вчинення кримінального правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань, виданим уповноваженим державним органом.  У разі повернення легкового автомобіля його власнику (законному володільцю) податок за такий легковий автомобіль сплачується з місяця, в якому легковий автомобіль було повернено відповідно до постанови слідчого, прокурора чи рішення суду. Платник податку зобов’язаний надати контролюючому органу копію такої постанови (рішення) протягом 10 днів з моменту отримання.

14:13 11.03.2024

Суб’єкти господарювання, які реєструють ПРРО мають перебувати на обліку в податковій службі

Головне управління ДПС в Рівненській області інформує суб’єктів господарювання, які мають намір зареєструвати програмний реєстратор розрахункових операцій, що вони мають перебувати на обліку в податковій службі. Також на обліку має перебувати господарська одиниця, де буде використовуватись ПРРО, про яку суб’єкт господарювання повідомляє контролюючий орган відповідно до вимог п. 63.3 ст. 63 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VІ із змінами та доповненнями за формою № 20-ОПП).

14:08 11.03.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора