A A A K K K
для людей із порушенням зору
Повчанська громада
Рівненська область, Дубенський район

Новини

Дата: від до Скинути

Як розрахувати базу для нарахування збору при одноразовому добровільному декларуванні щодо нерухомого майна?

Як розрахувати базу для нарахування збору при одноразовому добровільному декларуванні щодо нерухомого майна?

Головне управління ДПС у Рівненській області нагадує, що об’єктами одноразового (спеціального) добровільного декларування можуть бути визначені підпунктами 14.1.280 і 14.1.281 п. 14.1 ст. 14 ПКУ активи фізичної особи, що належать декларанту на праві власності (в тому числі на праві спільної часткової або на праві спільної сумісної власності) і знаходяться (зареєстровані, перебувають в обігу, є на обліку тощо) на території України та/або за її межами станом на дату подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації, у тому числі:

17:30 04.08.2022

Щодо податкової знижки за оренду житла внутрішньо переміщеним особам

Щодо податкової знижки за оренду житла внутрішньо переміщеним особам

Головне управління ДПС у Рівненській області  повідомляє, що згідно норм пункту 166.3 статті 166 Податкового кодексу України до податкової знижки дозволено включати суму коштів у вигляді орендної плати за договором оренди житла (квартири, будинку), оформленим відповідно до вимог чинного законодавства, фактично сплачених платником податку, який має статус внутрішньо переміщеної особи.

17:28 04.08.2022

ФОП на загальній системі оподаткування та бартерні операції (взаємозалік)

ФОП на загальній системі оподаткування та бартерні операції (взаємозалік)

Фахівці Дубенського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління податкового адміністрування фізичних осіб ГУ ДПС у Рівненській області повідомляють, що відповідно до п.п. 14.1.10 п. 14.1 ст. 14 розд. І Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI (далі – ПКУ) бартерна (товарообмінна) операція – господарська операція, яка передбачає проведення розрахунків за товари (роботи, послуги) у негрошовій формі в рамках одного договору.

17:25 04.08.2022

Реєстрація неприбуткових організацій та установ контролюючими органами

Реєстрація неприбуткових організацій та установ контролюючими органами

Головне управління ДПС у Рівненській області повідомляє, що для включення до Реєстру неприбуткових установ та організацій (далі – Реєстр) неприбуткові підприємства, установи та організації (далі–неприбуткова організація) повинні подати до контролюючого органу реєстраційну заяву за формою 1-РН згідно з додатком 1 до Порядку ведення Реєстру неприбуткових установ та організацій, включення неприбуткових підприємств, установ та організацій до Реєстру та виключення з Реєстру, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 13 липня 2016 року № 440 (далі – Порядок), і засвідчені підписом керівника або представника такої організації та скріплені печаткою (за наявності) копії установчих документів неприбуткової організації (крім тих, що оприлюднені на порталі електронних сервісів відповідно до Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань», а житлово-будівельні кооперативи також засвідчені підписом керівника або представника такого кооперативу та скріплені печаткою (за наявності) копії документів, що підтверджують дату прийняття в експлуатацію закінченого будівництвом житлового будинку та факт спорудження або придбання такого будинку житлово-будівельним (житловим) кооперативом. Неприбуткові організації, що діють на підставі установчих документів організації вищого рівня, відповідно до закону подають разом із реєстраційною заявою за формою 1-РН згідно з додатком 1 до Порядку засвідчену підписом керівника або представника такої організації та скріплену печаткою (за наявності) копію документа, який підтверджує включення до організації вищого рівня та надає право діяти на підставі установчих документів такої організації вищого рівня.

17:24 04.08.2022

Порядок подання заяви про застосування спрощеної системи оподаткування новоствореними суб’єктами господарювання

Порядок подання заяви про застосування спрощеної системи оподаткування новоствореними суб’єктами господарювання

Головне управління ДПС у Рівненській області інформує, що зареєстровані (новостворені) суб’єкти господарювання, які протягом 10 днів з дня державної реєстрації подали заяву про обрання спрощеної системи оподаткування зі сплатою 2% від доходу, вважаються платниками єдиного податку ІІІ групи з дня їх державної реєстрації.

10:20 04.08.2022

Щодо звільнення від подання звітності ФОПа у зв’язку з мобілізацією до Збройних сил України

Щодо звільнення від подання звітності ФОПа у зв’язку з мобілізацією до Збройних сил України

Головне управління ДПС у Рівненській області інформує, що відповідно до вимог частини третьої ст. 39 Закону України від 25 березня 1992 року № 2232-XII «Про військовий обов’язок і військову службу» за громадянами України, які проходять військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період не припиняється реєстрація підприємницької діяльності фізичних осіб-підприємців.

10:19 04.08.2022

Щодо ведення обліку товарних запасів підприємцями

Щодо ведення обліку товарних запасів підприємцями

Головне управління ДПС у Рівненській області  нагадує, що суб'єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або в безготівковій формі (із застосуванням електронних платіжних засобів, платіжних чеків, жетонів тощо) при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, а також операції з приймання готівки для подальшого її переказу, зобов'язані вести в порядку, встановленому законодавством, облік товарних запасів та здійснювати продаж лише тих товарів (послуг), що відображені в такому обліку.

10:18 04.08.2022

Оподаткування дивідендів, отриманих фізичними особами

Оподаткування дивідендів, отриманих фізичними особами

Головне управління ДПС у Рівненській області нагадує, що податковим агентом платника податку на доходи фізичних осіб (ПДФО) під час нарахування на його користь дивідендів, крім випадків, зазначених у п.п. 165.1.18 п. 165.1 ст. 165 Податкового кодексу України (ПКУ), є емітент корпоративних прав або за його дорученням інша особа, яка здійснює таке нарахування.

10:16 04.08.2022

Порядок оподаткування спадщини

Порядок оподаткування спадщини

Головне управління ДПС у Рівненській області повідомляє, що оподаткування спадщини та подарунків залежить від ступеня споріднення спадкоємця та спадкодавця, а також від резидентського статусу цих осіб.

10:14 04.08.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора