A A A K K K
для людей із порушенням зору
Повчанська громада
Рівненська область, Дубенський район

Новини

Дата: від до Скинути

Нюанси заповнення і подання додатка 4ДФ

Нюанси заповнення і подання додатка 4ДФ

Головне управління ДПС у Рівненській області повідомляє, що відповідно до п.п. «б» п. 176.2 ст. 176 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями (далі – ПКУ) податкові агенти зобов’язані подавати у строки, встановлені ПКУ для податкового кварталу, податковий розрахунок сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків – фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску (з розбивкою по місяцях звітного кварталу), до контролюючого органу за основним місцем обліку. Такий розрахунок подається лише у разі нарахування сум зазначених доходів платнику податку – фізичній особі податковим агентом, платником єдиного внеску протягом звітного періоду. Запровадження інших форм звітності із зазначених питань не допускається.

08:58 05.08.2022

Особливості сплати єдиного внеску  фізичною особою - підприємцем, у разі наявності основного місця роботи

Особливості сплати єдиного внеску  фізичною особою - підприємцем, у разі наявності основного місця роботи

Головне управління ДПС у Рівненській області інформує, що фізичні особи - підприємці, в тому числі ті, які обрали спрощену систему оподаткування та особи, які провадять незалежну професійну діяльність, які мають основне місце роботи або уклали гіг-контракт з резидентом Дія Сіті в порядку та на умовах, передбачених Законом України «Про стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні», звільняються від сплати за себе єдиного внеску за місяці звітного періоду, за які роботодавцем (резидентом Дія Сіті) сплачено страховий внесок за таких осіб у розмірі не менше мінімального страхового внеску.

08:57 05.08.2022

Власники елітних автівок мають сплатити транспортний податок

Власники елітних автівок мають сплатити транспортний податок

Головне управління ДПС у Рівненській області нагадує, що платниками транспортного податку є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які мають зареєстровані в Україні згідно з чинним законодавством власні легкові автомобілі, які є об’єктами оподаткування. Нагадаємо, що об’єктом оподаткування є легкові автомобілі, з року випуску яких минуло не більше п’яти років (включно) та середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року (2 437 500 грн).

18:04 04.08.2022

Податкова амністія: в яких випадках подається уточнююча одноразова (спеціальна) добровільна декларація

Податкова амністія: в яких випадках подається уточнююча одноразова (спеціальна) добровільна декларація

Головне управління ДПС у Рівненській області нагадує, що відповідно до п. 15 підрозд. 9 прим. 4 розд. XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України одноразова (спеціальна) добровільна декларація  підлягає перевірці у спеціальному порядку.      Уточнююча Декларація подається декларантом:      у разі виявлення контролюючим органом, за результатами камеральної перевірки арифметичних та логічних помилок у відповідній Декларації, що не призвели до недоплати суми збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування (абзац другий п.п. 15.1 п. 15 підрозд. 9 прим. 4 розд. XX ПКУ);      у разі виявлення контролюючим органом, за результатами камеральної перевірки відповідної Декларації арифметичної помилки, що призвела до недоплати суми збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування (абзац третій п.п. 15.1 п. 15 підрозд. 9 прим. 4 розд. XX ПКУ);      у разі виявлення контролюючим органом, за результатами камеральної перевірки відповідної Декларації арифметичної помилки, що призвела до переплати суми збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування (абзац четвертий п.п. 15.1 п. 15 підрозд. 9 прим. 4розд. XX ПКУ);      після подання Декларації з урахуванням положень абзацу першого п. 9 підрозд. 9 прим. 4 розд. XX ПКУ та протягом періоду одноразового (спеціального) добровільного декларування декларант може одноразово скористатися правом додаткового розміщення коштів у національній та/або іноземній валюті у готівковій формі та/або банківських металах на спеціальному рахунку (абзац другий п. 9 підрозд. 9 прим. 4 розд. XX ПКУ).      При цьому, згідно з абзацом першим п. 9 підрозд. 9 прим. 4 розд. XX ПКУ для цілей одноразового (спеціального) добровільного декларування декларант має розмістити кошти в національній та іноземній валютах у готівковій формі та/або банківських металах на поточних рахунках із спеціальним режимом використання в банках України до подання Декларації;      після завершення періоду проведення одноразового (спеціального) добровільного декларування платник податків має право подати уточнюючий розрахунок до раніше поданої Декларації виключно у випадках, передбачених підрозд. 9 прим. 4 розд. XX ПКУ (абзац перший п.п. 6.3 п. 6 підрозд. 9 прим. 4 розд. XX ПКУ);      При цьому, в даному випадку уточнююча Декларація подається декларантом за умови подання ним звітної (нової звітної) Декларації до строку закінчення зазначеного декларування та отримання за результатами проведеної камеральної перевірки повідомлення.      Уточнююча Декларація подається протягом 20 календарних днів з дня отримання такого повідомлення.

18:03 04.08.2022

До місцевих бюджетів Рівненщини перераховано 4,6 млрд гривень

До місцевих бюджетів Рівненщини перераховано 4,6 млрд гривень

Протягом січня-липня 2022 року до місцевих бюджетів Рівненської області платники податків сплатили 4  млрд 667 млн грн. Ця сума перерахованих податків  на 818 млн грн, або 21,3% більша, ніж за аналогічний період 2021 року.

18:02 04.08.2022

Декларування доходів громадян  Про подання декларації про майновий стан і доходи фізичною особою, яка отримує щомісячно грошове утримання згідно договору про довічне утримання

Декларування доходів громадян Про подання декларації про майновий стан і доходи фізичною особою, яка отримує щомісячно грошове утримання згідно договору про довічне утримання

В ГУ ДПС у Рівненській області  звертають увагу громадян, що статтею 744 Цивільного кодексу України від 16 січня 2003 року № 435-IV (далі - ЦКУ) встановлено, що за договором довічного утримання (догляду) одна сторона (відчужувач) передає другій стороні (набувачеві) у власність житловий будинок, квартиру або їх частину, інше нерухоме майно або рухоме майно, яке має значну цінність, взамін чого набувач зобов’язується забезпечувати відчужувача утриманням та (або) доглядом довічно. Обсяги обов’язків набувача встановлюються за згодою сторін у договорі.

17:57 04.08.2022

На забезпечення соціальних виплат Рівненщина спрямувала майже 5 мільярдів гривень

На забезпечення соціальних виплат Рівненщина спрямувала майже 5 мільярдів гривень

Єдиний внесок є основним джерелом наповнення фондів соціального страхування, за рахунок яких фінансуються державні соціальні програми, здійснюється виплата пенсій, матеріальної допомоги громадянам тощо.

17:56 04.08.2022

Чи оплачуються лікарняні, якщо хвороба чи травма настали внаслідок сп’яніння?

Чи оплачуються лікарняні, якщо хвороба чи травма настали внаслідок сп’яніння?

Фонд соціального страхування України опікується близько 11 мільйонами працюючих українців – навіть в умовах війни усі вони забезпечуються Фондом виплатами і допомогами. Однак у деяких випадках людина може втратити право на отримання допомоги.

17:33 04.08.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора