A A A K K K
для людей із порушенням зору
Повчанська громада
Рівненська область, Дубенський район

До місцевих бюджетів Дубенщини надійшло понад 6,4 мільйони гривень податку на нерухоме майно

Дата: 19.04.2024 12:55
Кількість переглядів: 31

Власники нерухомості Дубенського району протягом січня-березня 2024 року сплатили до бюджетів громад 6423 тис гривень податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Це на 2128 тис гривень, або на 49,5 відсотків більше, ніж за аналогічний період минулого року.

 

З загальної суми надходжень фізичні особи сплатили 3225 тис гривень цього податку, що на 1567 тис гривень більше, ніж торік.

 

Власники нерухомості – юридичні особи спрямували на розвиток місцевих територіальних громад  3198 тис гривень податку на нерухоме майно. Порівняно  з  минулим роком приріст надходжень склав 561 тис гривень.  

 

Нагадаємо, надходження від податку на нерухоме майно у повній сумі спрямовуються до місцевих бюджетів, тож є одним з важливих бюджетоформуючих платежів громад.

 

Ставка податку на нерухомість встановлюється органами місцевого самоврядування залежно від типу об’єктів та їх місцезнаходження у відсотках до мінімальної заробітної плати, встановленої на 1 січня звітного року, та не може перевищувати 1,5 відсотка за 1 квадратний метр.

 

Звертаємо увагу, що платники податків мають можливість самостійно провести звірку щодо розрахунків з бюджетом через  Електронний кабінет. Щоб стати користувачем електронних сервісів ДПС треба отримати електронний цифровий підпис, зареєструватися на вебпорталі ДПС і в будь-який зручний час переглядати інформацію щодо нарахування та сплати податків з персонального комп’ютера чи гаджета. Також провести звірку можна скориставшись мобільним застосунком «Моя податкова»..

 

Крім того, інформацію щодо нарахованих податкових зобов’язань також можна отримати у Центрах обслуговування платників Дубенського району..

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»

 

З 1 квітня 2024 року зросте мінімальний розмір заробітної плати


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора