Повчанська громада
Рівненська область, Дубенський район

Місцеві скарбниці Дубенщини отримали майже 1,1 млн гривень податку на нерухоме майно

Дата: 23.02.2024 12:11
Кількість переглядів: 33

Власники об’єктів нерухомості території обслуговування Дубенської ДПІ протягом січня 2024 року сплатили до місцевих бюджетів громад 1086 тис гривень податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. У порівнянні із відповідним періодом минулого року надходження збільшились на 62 тис гривень.

 

Понад 84 відсотки загальної суми, а це 916 тис гривень, сплачено юридичними особами. Решта 170 тис гривень – сплатили фізичні особи, які є власниками об’єктів нерухомості.

 

Нагадуємо, що за об’єкти житлової нерухомості податок для фізичних осіб розраховується за площу, що перевищує для квартир –  60 кв. метрів, житлових будинків – 120 кв. метрів, різних типів житлової нерухомості, в тому числі їх часток – 180 кв. метрів.

 

Звертаємо увагу, що за наявності у власності платника податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, об’єкта (об’єктів) житлової нерухомості, у тому числі його частки, що перебуває у власності фізичної чи юридичної особи – платника податку, загальна площа якого перевищує 300 квадратних метрів (для квартири) та/або 500 квадратних метрів (для будинку), сума податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, розрахована відповідно до підпунктів «а» – «г» п. п. 266.7.1 п. 266.7 ст. 266 Податкового кодексу України, збільшується на 25 000 гривень на рік за кожен такий об’єкт житлової нерухомості (його частку).

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора