Повчанська громада
Рівненська область, Дубенський район

Надходження за спеціальне використання водних об`єктів на Дубенщині склали понад 1,7 млн гривень

Дата: 24.01.2024 10:07
Кількість переглядів: 84

За підсумками 2023 року підприємства Дубенського району, що у своїй діяльності використовують водні об`єкти, спрямували до бюджетів 1738 тис гривень рентної плати за спеціальне використання води. Порівняно з 2022 роком, надходження даного платежу зросли на 398 тис гривень

 

Із загальної суми надходжень до державного бюджету перераховано 956 тис гривень, що перевищує  показники 2022 року на 219 тис гривень. Відповідно місцеві скарбниці отримали 782 тис гривень плати за спеціальне використання води.

 

Звертаємо увагу, що підприємства – платники рентної плати за спеціальне використання води обчислюють суму плати наростаючим підсумком з початку року та надають податкові декларації до контролюючих органів за місцем податкової реєстрації щоквартально.

 

Обсяг фактично використаної води обчислюється водокористувачами самостійно на підставі даних первинного обліку згідно з показаннями вимірювальних приладів. 

 

За відсутності вимірювальних приладів обсяг фактично використаної води визначається водокористувачем за технологічними даними (тривалість роботи агрегатів, обсяг виробленої продукції чи наданих послуг, витрати електроенергії, пропускна спроможність водопровідних труб за одиницю часу тощо). У разі відсутності вимірювальних приладів, якщо можливість їх встановлення існує, рентна плата сплачується у двократному розмірі. 

 

У разі перевищення водокористувачами встановленого річного ліміту використання води рентна плата обчислюється і сплачується у п’ятикратному розмірі виходячи з фактичних обсягів використаної води понад встановлений ліміт використання води, ставок рентної плати та коефіцієнтів.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора