Повчанська громада
Рівненська область, Дубенський район

#Новини_громад від Дубенської РДА:

Дата: 06.12.2023 10:18
Кількість переглядів: 53

#Новини_громад: десятки тонн овочів, сотні маскувальних сіток та окопних свічок, фірмова тушкованка та навіть автомобіль - це лише невелика частинка добрих справ жителів Повчанська територіальна громада не

💙Із перших днів повномасштабної війни чи не у всіх селах громади люди обʼєднувались у своєрідній волонтерські хаби та працювали на перемогу.

💛Про знамениту Повчанську тушкованку чули, мабуть, усі. Її місцеві господині виготовляють на базі Повчанського та Мильчанського будинків культури. А намазка із сала та домашній повчанський хліб у перші дні визволення Бучі допоміг вижити місцевим жителям. Справа в тім, що відправляючи своїх продукти господині залишали записки із контактними телефонами, адже хвилювались чи доїдуть і не зіпсуються від погодних умов їхні смаколики. І яким було їхнє здивування, коли під час чергової зустрічі у волонтерському осередку усі почали ділитися історіями про телефонні дзвінки від вдячних жителів звільнених міст та військових із фронту. Це додало сил та віри у свою справу.

💙Окопні свічки та розпалювачі з ватних дисків виготовляють місцеві школярі. Підтримують волонтерську справу учнів і їх наставники: чи не щотижня передають волонтерам виготовлені власноруч маскувальні сітки та кікімори.

Багато теплих дитячих малюночків передали захисникам школярі із Миколаївського ліцею. Їхніми руками оформлено також десятки коробок, в яких на фронт відправляють місцеву випічку. А працівники Повчанського садочку навесні посадили грядку. Зібрані продукти законсервували та передають на фронт.

💛Напередодні Великодня над усіє громадою витав аромат пасочок - їх з любовʼю для наших Захисників випікали чи не у кожному домі. «Хлопці попросили саме наші, повчанські пасочки і ми їм передали. Освячені настоятелем Миколаївського храму. - розповідають в громаді. - Навіть крашанки доїхали!».

💙Сотні продуктових наборів, зібраних місцевими активістами, стали неабиякою підтримкою для жителів постраждалих регіонів України.

Географія допомоги від повчанців вражає - Житомирщина, Київщина, Чернігівщина, Луганщина, Херсонщина, Харківщина (особливо їхні делкуповані території). Нині активно підтримують продовольством військові госпіталі.

Маленька громада - а стільки добрих справ. У єдності - непереможні✊На зображенні може бути: 6 людей та кексНа зображенні може бути: 17 людей та текстНа зображенні може бути: 12 людей та текстНа зображенні може бути: 7 людей та текст

На зображенні може бути: 5 людей та текст

На зображенні може бути: 22 людини та текст


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора