Повчанська громада
Рівненська область, Дубенський район

Податкова інформує

Дата: 25.09.2023 17:54
Кількість переглядів: 54

Бізнес Рівненщини за три тижні вересня зареєстрував 371 РРО/ПРРО

 

Головне управління ДПС у Рівненській області інформує, що протягом вересня на Рівненщині платники податків вже зареєстрували 371 реєстратор розрахункових операцій, з яких 313 - це програмні РРО.

Всього суб’єкти господарювання  використовують 14987  одиниць касової техніки, з яких  8715 -  ПРРО.

Звертаємо увагу, що Державна податкова служба України в умовах військового часу продовжує роботу із вдосконалення функціоналу безоплатного ПРРО, створюючи бізнесу зручні умови для виконання вимог щодо фіскалізації розрахункових операцій.

ПРРО від ДПС – це програмне рішення, застосовне для операційних систем Windows, Android, iOS, та Web-версія, яке інтегрується з фіскальним сервером ДПС та переваги використання якого очевидні.

Нагадаємо, що згідно із Законом України №1017-ІХ від 01.12.2020 року, застосування РРО чи ПРРО при розрахунках зі споживачами є обов’язковим для усіх суб’єктів господарювання, окрім спрощенців першої групи, з 1 січня 2022 року. А в рамках дії Закону України №3219 від 30.06.2023 року уже з 1 жовтня 2023 року відновлюється відповідальність за порушення порядку здійснення розрахунків за товари (послуги).

Водночас, цим же Законом № 3219 низку суб’єктів господарювання звільнено від відповідальності за порушення вимог Закону України  «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (далі – Закон №265), що вчинені ними у період з 01 січня 2022 року до 01 жовтня 2023 року (крім відповідальності за порушення порядку здійснення розрахункових операцій при продажу підакцизних товарів, здійснення діяльності з купівлі/продажу іноземної валюти, діяльності у сфері організації та проведення азартних ігор).

Також Законом № 3219 суттєво зменшено розміри штрафних (фінансових) санкцій для фізичних осіб-підприємців, які є платниками єдиного податку, із 100 – 150 % до 25 – 50 % вартості проданих з порушенням товарів (робіт, послуг), відповідно (крім тих які зареєстровані платниками податку на додану вартість,  здійснюють діяльність з продажу підакцизних товарів, технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, лікарських засобів, виробів медичного призначення, ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного каміння).

Тож звертаємо увагу всіх платників податків, що добровільне виконання вимог законодавства у сферу торгівлі, громадського харчування та послуг, до якого відноситься і Закон № 265, вбереже суб’єктів господарювання від додаткових витрат у вигляді штрафних (фінансових) санкцій.

 

 

Безоплатне ПРРО від ДПС

 

Головне управління ДПС у Рівненській області інформує, що Державна податкова служба України в умовах військового часу продовжує роботу із вдосконалення функціоналу безоплатного ПРРО, створюючи бізнесу зручні умови для виконання вимог щодо фіскалізації розрахункових операцій.

ПРРО від ДПС – це програмне рішення, застосовне для операційних систем Windows, Android, iOS, та Web-версія, яке інтегрується з фіскальним сервером ДПС.

Звертаємо увагу, що на вебпорталі ДПС України розміщені:

- Керівництво користувача ПРРО ДПС (Android та iOS) (*.pdf та *.docx)

- Керівництво користувача ПРРО ДПС (WEB-версія) (*.pdf та *.docx)

- Керівництво користувача ПРРО ДПС (Windows) (*.pdf та *.docx)

З керівництвом користувача безкоштовного ПРРО можна ознайомитися  за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/kerivnitstvo-koristuvacha

Версія для завантаження безоплатного ПРРО від ДПС тут.

Інформаційні матеріали щодо ПРРО тут.

Інформаційна підтримка за телефоном: 0800501007.

Запрошує підприємців, які мають намір працювати з безкоштовним ПЗ ПРРО ДПС, на практикуми по встановленню таких ПРРО, під час яких працівники ГУ ДПС допоможуть зареєструвати:  господарську одиницю, програмний РРО (касу), касира.

Для цього необхідно мати з собою: електронний цифровий підпис або електронні печатки у кількості, що відповідає кількості касирів, які будуть працювати на ПРРО; телефон, планшет, ноутбук, на який буде встановлюватись ПРРО ДПС. Телефони для довідок (0362) 692-628,   692- 566, 063-851-84-94.

 

Комунікаційна платформа ГУ ДПС у Рівненській області: rv.ikc@tax.gov.ua

Повідомити про порушення податкового законодавства можна за допомогою чат-бота «StopViolationBot».

 

У разі зміни даних, які вносяться до облікової картки фізичної особи – платника податків, заяву за формою № 5ДР можна подати через Електронний кабінет

 

Головне управління ДПС у Рівненській області нагадує, що у разі зміни даних, які вносяться до облікової картки фізичної особи – платника податків, а саме: місце проживання (реєстрації), П.І.Б., ін.) необхідно протягом місяця, з дня виникнення таких змін надати до податкового органу  Заяву про внесення змін до Державного реєстру фізичних осіб – платників податків за ф. №5ДР (далі – заява за ф.№5ДР).

Заяву № 5ДР можливо подати через Електронний кабінет. 

В електронному кабінеті Заява № 5ДР подається через меню: «ЕК для громадян»/ «Заява про внесення змін до Державного реєстру фізичних осіб – платників податків (далі - ДРФО)», форма f1314702.

Вхід до Електронного кабінету за адресою: http://cabinet.tax.gov.ua. При цьому платник податків самостійно обирає Центр обслуговування платників, де бажає  отримати документ, що засвідчує реєстрацію у ДРФО, в електронному вигляді.

Для приєднання до заяви за ф. №5ДР сканованих копій документів, що засвідчують особу та інших документів, які підтверджують зміни облікових даних, платнику необхідно використати закладку «Додатки» та обрати «Документ  довільної форми» (формат файлу pdf/ipg із обмеженням розміру не більше 2МБ).

Для отримання реєстраційного номеру облікової картки платника податків необхідно особисто звернутися до податкового органу, який був самостійно обраний під час заповнення заяви за ф. №5ДР та пред’явити паспорт з відміткою місце реєстрації та, (довідку) про реєстрацію місця проживання / перебування. 

Для отримання консультацій платники можуть звернутися до Центрів обслуговування платників ГУ ДПС у Рівненській області.


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора