Повчанська громада
Рівненська область, Дубенський район

У Повчанській територіальній громаді завершився І етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)

Дата: 29.05.2023 09:14
Кількість переглядів: 62

Участь у змаганнях взяли 2 команди закладів загальної середньої освіти - рій «Козаки» Повчанського ліцею та рій «Незламні» Мильчанського ліцею.

Ліцеїсти упродовж двох днів на різних локаціях демонстрували свої теоретичні знання та практичні вміння з різних дисциплін. Загалом команди-рої подолали 7 випробувань. Це змагання з кульової стрільби та надання першої долікарської допомоги «Рятівник», а також строю та маршової пісні, долання туристсько-спортивної смуги перешкод та інтелектуальна гра-вікторина «Відун».

До складу суддівської колегії, що оцінювала вміння та навички учасників змагань зі стройової підготовки та стрільби, були залучені військовослужбовці.

— Здобувачі освіти активно долучились до Всеукраїнської гри «Сокіл» («Джура), — прокоментувала начальник відділу освіти та соціально-культурної сфери Тетяна Кохан. — Діти відповідально та зацікавлено поставились до проходження всіх конкурсів. Гідно представили свої рої, показали вправність у виконанні стрільби, продемонстрували високий рівень знань з історії України та військових формувань різних епох, відповідаючи на запитання «Відуна». Загалом такі заходи виховують у молоді повагу до народних звичаїв, традицій і національних цінностей.

За підсумками конкурсу ІІ місце та грошову винагороду на розвиток команди отримав рій «Незламні» Мильчанського ліцею.

Подарунок від військових - цифрову радіостанцію «Motorola» та право представляти громаду на обласних змаганнях виборов рій «Козаки».

Як зауважила голова громади Інна Іванюк, змаганням передувала активна робота впродовж усього навчального року. Адже «Джура» – це не просто гра для учнівської молоді, а система козацько-лицарського, національно-патріотичного виховання, яка є надзвичайно актуальною у цей нелегкий час, тому як ніколи, потрібно плекати дух єдності й патріотизму.

Пишаємося нашими учнями. Бажаємо переможцям гідно представити Повчанську громаду на обласному етапі конкурсу.

Крім того, висловлюємо щиру подяку за сприяння та належну організацію гри кожному причетному!

Дякуємо ЗСУ за можливість навчати та навчатися. Віримо! Переможемо!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора