Повчанська громада
Рівненська область, Дубенський район

Внесок малого бізнесу до місцевих бюджетів Дубенщини склав понад 7 млн гривень єдиного податку

Дата: 22.02.2023 09:34
Кількість переглядів: 95

До місцевих бюджетів громад, які обслуговуються Дубенською ДПІ від підприємців та підприємств, які працюють за спрощеною системою оподаткування за січень 2023 року надійшло 7,3 млн гривень єдиного податку.

Наразі лідерами зі сплати єдиного податку є фізичні особи-підприємці – ними сплачено до місцевих бюджетів 4,8 млн гривень.

Юридичні особи – платники єдиного податку III групи перерахували до місцевих скарбниць 616,5 тис гривень, сільськогосподарські товаровиробники  – платники єдиного податку 4 групи сплатили 1,9 млн гривень.

Нагадуємо, що єдиний податок у повному обсязі зараховується до місцевого бюджету. Тобто, використовується органами місцевого самоврядування для забезпечення функціонування об’єктів критично важливої інфраструктури. А це означає, що кожен платник долучаються до спроможності громад самостійно фінансувати видатки для вирішення соціально-економічних питань розвитку.

 

Щодо фізичних осіб, які раніше здійснювали підприємницьку діяльність без сплати податків, то саме зараз можна скористатися правом на податкову амністію. До 1 березня  2023 року  кожен, хто отримував доходи, які були приховані від оподаткування, має право подати одноразову (спеціальну) добровільну декларацію та сплатити відповідний збір. Детальніше про це – за посиланням: 

https://tax.gov.ua/baneryi/odnorazove-dobrovilne-deklaruvannya

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора