A A A K K K
для людей із порушенням зору
Повчанська громада
Рівненська область, Дубенський район

Підприємства та компанії Дубенського району сплатили 2,4 млн грн податку на прибуток

Дата: 20.02.2023 09:44
Кількість переглядів: 83

За січень 2023 року платники податків-юридичні особи Дубенського району сплатили до Зведеного бюджету  2,4 млн гривень податку на прибуток підприємств. Порівнюючи з аналогічним періодом минулого року надходження зросли на 1,4 млн гривень.

При цьому до державного бюджету суб’єкти господарювання спрямували 2,2 млн гривень цього платежу. Надходження податку на прибуток до держбюджету перевищують минулорічні показники за аналогічний період на 1,3 млн гривень,

До місцевого бюджету мобілізовано 240 тис гривень податку на прибуток. Порівняно  з січнем минулого року приріст надходжень склав 142 тис гривень.

Найбільшу суму майже 2 млн гривень податку на прибуток, сплачено  до Зведеного бюджету платниками Радивилівщини 

Нагадаємо, що порядок обчислення та сплати податку на прибуток підприємств визначено статтею 137 Податкового кодексу України. Платіж нараховується платником самостійно. Базова ставка податку на прибуток підприємств становить 18 відсотків.

Об’єктом оподаткування податком на прибуток є прибуток із джерелом походження з України та за її межами, який визначається шляхом коригування (збільшення або зменшення) фінансового результату до оподаткування (прибутку або збитку), визначеного у фінансовій звітності підприємства відповідно до національних положень (стандартів) бухгалтерського обліку або міжнародних стандартів фінансової звітності, на різниці, які виникають відповідно до положень Податкового кодексу України.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора