A A A K K K
для людей із порушенням зору
Повчанська громада
Рівненська область, Дубенський район

На Рівненщині діти-сироти з прифронтових районів отримали ноутбуки

Дата: 20.02.2023 09:26
Кількість переглядів: 83

Діти ВПО, які знайшли прихисток в нашій області, діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, отримали ноутбуки від Віцепрем'єрки Ірини Верещук, сереж них діти-сироти, що проживають на території Повчанської територіальної громади.

Зустріч з ними та їхніми опікунами відбулася в Рівненській ОВА за участю начальника облвійськадміністрації Віталія Коваля, голови облради Андрія Карауша, очільників районів.

«Сьогодні зустрічаюсь із дітками та їхніми опікунами. Вони усі прибули сюди з прифронтових районів Луганщини, Донеччини, Харківщини, Херсонщини. Даруємо їм ноутбуки, які допоможуть навчатися в школі, а також одяг, засоби гігієни, постіль. Окремо проговорили з кожним про найнеобхідніші потреби та мрії. Наше бажання єдине – Перемога!», – сказала Ірина Верещук.

Нагадаємо, що сьогодні на Рівненщині працює команда Мінреінтеграції на чолі з Віцепрем’єркою Іриною Верещук. Вони відвідали місця тимчасового проживання ВПО та Орлівський психоневрологічний інтернат.

«Діти – наше майбутнє. Ми маємо зробити все, аби наші діти були максимально адаптовані до життя. У нас на Рівненщині є гарний слоган: Рівненщина – територія рівних можливостей. Ви усі – наші, не важливо, де ви народилися, де ви проживаєте, ви – українці. Тому, будь ласка, спілкуйтеся, навчайтеся, розвивайтеся, ходіть у спортивні групи, та творчі гуртки», – підсумував Віталій Коваль.

Діти, в свою чергу, дякували за таку необхідну підтримку і розповідали, що навчання у школі в них різне. Хтось здобуває знання онлайн у Бахмутській школі, а хтось відвідує уроки очно за місцем проживання. Багато хто з них розповідав про полених та загиблих родичів. Були й такі сім’ї, у дім яких війна прийшла двічі, кожен раз забираючи когось із родини. Говорили також про майбутню професію і про мрії.

Віцепрем’єрка Ірина Верещук подякувала Уряду Німеччини, Посольству Німеччини в України та українському офісу GIZ (Німецьке товариство з міжнародного співробітництва) за ноутбуки для дітей-сиріт з прифронтових районів. Техніка була отримана в межах проєкту «Професійна Інтеграція ВПО/EU4Skills», який впровадила «GIZ Україна».

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора