A A A K K K
для людей із порушенням зору
Повчанська громада
Рівненська область, Дубенський район

Ставки збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування

Дата: 14.02.2023 13:20
Кількість переглядів: 68

Головне управління ДПС у Рівненській області повідомляє, що одноразовому (спеціальному) добровільному декларуванню підлягають виключно належні фізичній особі активи, які були одержані (набуті) такою фізичною особою за рахунок доходів, з яких не були сплачені або сплачені не в повному обсязі податки і збори відповідно до вимог законодавства з питань оподаткування, протягом будь-якого з податкових періодів, що мали місце до 1 січня 2021 року. Кампанія одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб, яка розпочалась 1 вересня 2021 року триватиме до 1 березня 2023 року. 

Ставки збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування: 

Ставка 5 %: 

щодо валютних цінностей, розміщених на рахунках у банках в Україні; 

щодо права грошової вимоги до резидентів України; 

щодо інших об’єктів декларування, що знаходяться (зареєстровані) в Україні, крім тих, які оподатковуються за ставкою 9 %. 

Як альтернативу платник податків може обрати ставку 6 % зі сплатою податкового зобов’язання трьома рівними частинами. 

Ставка 9 %: 

щодо валютних цінностей, розміщених на рахунках в іноземних банках або які зберігаються в іноземних фінансових установах; 

щодо прав грошової вимоги до нерезидентів України; 

щодо інших об’єктів декларування, що знаходяться (зареєстровані) за кордоном, крім тих, які оподатковуються за ставкою 2,5 %. 

Як альтернативу платник податків може обрати ставку 11,5 % зі сплатою податкового зобов’язання трьома рівними частинами. 

Ставка 2,5 %: 

щодо номінальної вартості державних облігацій України з терміном обігу більше ніж 365 днів без права дострокового погашення, придбаних декларантом у період з 01.09.2021 до 28.02.2023 до подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації. 

Як альтернативу платник податків може обрати ставку 3 % зі сплатою податкового зобов’язання трьома рівними частинами щорічно. 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора