A A A K K K
для людей із порушенням зору
Повчанська громада
Рівненська область, Дубенський район

Податкова інформує

Дата: 28.10.2022 15:01
Кількість переглядів: 135

Підприємства Рівненщини сплатили понад 450 млн грн податку на прибуток

Упродовж дев’яти місяців  2022 року суб’єкти господарювання Рівненської області сплатили до зведеного бюджету України 454,7 млн грн податку на прибуток підприємств, що на 109 млн грн перевищує надходження відповідного періоду минулого року. При цьому, до державного бюджету надійшло 411,6 млн грн цього платежу (+ 100  млн грн до 2021 року). Місцеві скарбниці з початку року отримали 43,1 млн грн (+9 млн грн до 2021 року).

В податковій службі області нагадують, що своєчасно сплачуючи податки,  кожен платник робить свій вклад у фінансову стабільність нашої держави, що дає можливість забезпечувати обороноздатність країни.

Дякуємо всім платникам за активну громадянську позицію, розуміння та підтримку!

Потрібно провести звірку за платежами – зробіть це дистанційно

В Головному управлінні ДПС у Рівненській області нагадують, що будь-хто з платників має доступ до власної інформації стосовно своєї діяльності 24/7 за наявності електронного цифрового підпису. Так, в  Е-кабінеті діє електронний сервіс, з використанням якого платники мають можливість доступу у режимі реального часу до даних інтегрованих карток платників податків, а також отримання підтверджуючого документу щодо стану розрахунків платника з бюджетом та фондами соціального та пенсійного забезпечення.

Тобто, платник податків має можливість безперешкодно у дистанційному режимі отримати інформацію щодо повноти та своєчасності розрахунків з бюджетами та фондами соціального та пенсійного забезпечення, а також провести звірку відповідності своїх даних.

 

Податкова амністія: захист інформації, зазначеної в декларації

Триває  кампанія одноразового (спеціального) добровільного декларування громадянами активів, які належать їм на правах власності та з яких, відповідно до вимог законодавства не були сплачені або сплачені не в повному обсязі податки і збори.

Законодавчо передбачено, що відомості, які надані платниками у відповідних одноразових (спеціальних) добровільних деклараціях та доданих до них документах, є конфіденційною інформацією та не підлягають розголошенню без письмової згоди декларанта. Винятком є випадки за ознаками злочину , коли це прямо передбачено законами або рішенням суду.

Одноразові добровільні декларації, а також інформація, зазначена в них, не може бути використана в розслідуваннях та/або перевірках стосовно декларанта, а також як докази у кримінальних провадженнях, справах про адміністративні правопорушення, цивільних та адміністративних справах.

З боку контролюючих органів здійснюватиметься лише камеральна перевірка щодо виявлення арифметичних та логічних помилок впродовж 60 календарних днів, які настають за днем подання декларації.

У разі виявлення помилки або неточності заповнення декларації, платника буде поінформовано та запропоновано виправити помилки. Після цього громадянин матиме 20 календарних днів для подання уточнюючої декларації.

Але, у разі якщо платник відмовляється це робити, то декларація просто буде вважатися не прийнятою.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора