A A A K K K
для людей із порушенням зору
Повчанська громада
Рівненська область, Дубенський район

Покарання у виді позбавлення права обіймати певні посади або займатись певною діяльністю

Дата: 03.10.2022 15:18
Кількість переглядів: 132

 

Покарання у виді позбавлення права обіймати певні посади або займатись певною діяльністю має на меті в подальшому недопущення вчинення засудженими особами злочинів з використанням певних посад чи в результаті зайняття певною діяльністю. Дане покарання може бути призначене як основне, так і додаткове.

Засуджений до покарання у виді позбавлення права обіймати певні посади або займатись певною діяльністю (ст.34 Кримінально-виконавчого кодексу України) зобов’язаний:

  • виконувати судове рішення;

  •  надавати на вимогу уповноваженого органу з питань пробації документи, пов’язані з виконанням даного покарання;

  • повідомляти уповноважений орган з питань пробації про місце роботи і проживання чи їх зміну;

  • з’являтись за викликом до уповноваженого органу з питань пробації.

Засудженому забороняється без погодження з уповноваженим органом з питань пробації виїжджати за межі України. З засудженими до покарання у виді позбавлення права обіймати певні посади або займатись певною діяльністю уповноваженим органом з питань пробації проводиться соціально-виховна робота за індивідуальним планом з урахуванням оцінки ризиків повторного вчинення кримінальних правопорушень.

Власник підприємства, установи, організації за місцем роботи засудженого зобов’язаний звільнити засудженого з посади, яку він позбавлений права обіймати, або звільнити від виду професійної діяльності, займатися якою йому заборонено. Дозвіл на зайняття певним видом діяльності буде анульовано, а документ, що дає право займатися певним видом діяльності, вилучено органом, який надавав дозвіл (наприклад, керувати транспортними засобами – вилучається посвідчення водія).

Якщо місцезнаходження особи, засудженої до покарання у виді позбавлення права обіймати певні посади або займатись певною діяльністю, невідоме працівник уповноваженого органу з питань пробації здійснює першочергові розшукові заходи.

Стосовно особи, яка ухиляється від відбування покарання у виді позбавлення права обіймати певні посади або займатись певною діяльністю, уповноважений орган з питань пробації надсилає матеріали до органів Національної поліції для відповідного реагування - відкриття нового кримінального провадження на підставі статті 389 Кримінального кодексу України.

 

Дубенський районний відділ філії Державної установи «Центр пробації» в Рівненській області

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора