A A A K K K
для людей із порушенням зору
Повчанська громада
Рівненська область, Дубенський район

Платники земельного податку Дубенщини перерахували до місцевих бюджетів понад 23 млн гривень

Дата: 03.10.2022 15:16
Кількість переглядів: 111

Протягом січня-серпня  2022 року надходження від плати за землю до місцевих бюджетів від власників та орендарів земель Дубенщини склали 23,3 млн  гривень.

Найбільші суми забезпечили суб'єкти господарювання - юридичні особи –18,3 млн гривень. Фізичні особи спрямували до бюджетів місцевих скарбниць  5 мільйонів цього платежу.

 

Нагадаємо, що Земельний кодекс України передбачає, що використання землі в Україні є платним. Податковий кодекс України визначає плату за землю як обов’язковий платіж у формі земельного податку та орендної плати за земельні ділянки державної і комунальної власності.

 

Підставою для нарахування земельного податку є дані державного земельного кадастру, а підставою для нарахування орендної плати за земельну ділянку є договір оренди такої земельної ділянки.

 

Якщо ж громадянин - власник земельної ділянки не отримав податкове повідомлення - рішення з податкової служби про нараховану суму земельного податку, саме час провести звірку в Центрі обслуговування платників, - звертають увагу в податковій службі Дубенсщини.   

 

Платники податків мають можливість самостійно провести звірку щодо розрахунків з бюджетом через Електронний кабінет.  Щоб стати користувачем електронних сервісів ДПС треба отримати електронний цифровий підпис, зареєструватися на вебпорталі ДПС і в будь-який зручний час переглядати інформацію щодо нарахування та сплати податків з персонального комп’ютера чи гаджета.

 

Сьогодні українців об’єднує одна єдина мета – перемога над ворогом та відновлення рідної України. Але все це неможливо без гідної матеріальної підтримки – своєчасно сплачених податків. В умовах воєнного стану бюджетна стабільність громад напряму залежить від сумління кожного платника податків.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора