A A A K K K
для людей із порушенням зору
Повчанська громада
Рівненська область, Дубенський район

З початку року платники Рівненської області сплатили 68 млн грн податку на нерухомість

Дата: 08.09.2022 12:34
Кількість переглядів: 168

Протягом січня-липня поточного року до бюджетів громад Рівненщини  надійшло 68  млн грн податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Із загальної суми юридичними особами сплачено 61,8 млн грн, а фізичними особами – 6,2 млн гривень. 

Нагадаємо, що справляння податку за нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, в Україні регулюється Податковим кодексом України, а також прийнятими відповідно до нього нормативно-правовими актами.

Відповідно до п.п. 266.1.1 п. 266.1 ст. 266 Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року № 2755-VI зі змінами та доповненнями (далі – ПКУ) платниками податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які є власниками житлової та/або нежитлової нерухомості.

Ставки податку для об'єктів житлової та/або нежитлової нерухомості, що перебувають у власності фізичних та юридичних осіб, відповідно до п.п. 266.5.1. п.266.5. ст.266 ПКУ, встановлюються за рішенням сільської, селищної, міської ради або ради об'єднаних територіальних громад, що створені згідно із законом та перспективним планом формування територій громад, залежно від місця розташування (зональності) та типів таких об'єктів нерухомості у розмірі, що не перевищує 1,5 відсотка розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року, за 1 квадратний метр бази оподаткування.

Податок сплачується за місцем розташування об'єкта/об'єктів оподаткування і зараховується до бюджету відповідної тергромади згідно з положеннями Бюджетного кодексу України (пп. 266.9.1 п. 266.9 ст. 266 ПКУ).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора