A A A K K K
для людей із порушенням зору
Повчанська громада
Рівненська область, Дубенський район

До послуг громадян - електронні сервіси ДПС

Дата: 29.08.2022 16:40
Кількість переглядів: 184

В Головному управлінні ДПС у Рівненській області нагадують, що для спілкування з податковою службою громадяни можуть використовувати електронний сервіс ДПС: інформаційно-телекомунікаційну систему «Електронний кабінет».  

Вхід до Електронного кабінету здійснюється за адресою: http://cabinet.tax.gov.ua, а також через офіційний вебпортал ДПС.

Для фізичних осіб в Електронному кабінеті об’єднано сервіси для громадян в окремий Е-кабінет, який надає можливість:

- доступу до реєстраційних даних та даних про об’єкти оподаткування (рухоме та нерухоме майно, відомості про які надходять до ДПС з відповідних реєстрів інших державних органів);

- доступу до сформованих податкових повідомлень-рішень щодо сум нарахованих податкових зобов’язань з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, транспортного податку та плати за землю;

- подання декларації про майновий стан і доходи;

- отримання відомостей про суми виплачених доходів та утриманих податків з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків.

Крім того, для оперативного отримання інформаційно-довідкових послуг радимо звертатись до Контакт-центру ДПС.

Зокрема, оперативно отримати інформаційно-довідкові послуги можна:

- скориставшись Загальнодоступним інформаційно-довідковим ресурсом www.zir.tax.gov.ua (мобільний додаток «ЗІР ДПС» можна безкоштовно завантажити на власні мобільні пристрої, скориставшись інтернет-магазинами: AppStore та GooglePlay);

- звернувшись до Контакт-центру ДПС за тел. 0-800-501-007 (безкоштовно зі стаціонарних телефонів, з мобільних телефонів - за тарифами операторів мобільного зв’язку).

Також звертаємо увагу, що для забезпечення контролю за діяльністю суб’єктів господарювання сфери торгівлі, громадського харчування та послуг ДПС запустила новий сервіс для громадян – чат-бот «StopViolationBot» в месенджері Telegram.

Чат-бот – ефективний та сучасний засіб комунікації, який дозволяє 24/7 оперативно поінформувати ДПС про факти виявлених порушень законодавства.

За допомогою чат-боту можна повідомити податкову службу про: незастосування РРО/ПРРО, невидачу чеків; відмову у розрахунку банківською карткою; торгівлю без ліцензій, порушення порядку реалізації підакцизної продукції; завищення цін на продовольчі товари, лікарські засоби, пальне; неоформлення трудових відносин з найманими працівниками; здійснення господарської діяльності без державної реєстрації.

Після опрацювання отриманої інформації ДПС будуть вжиті заходи відповідного реагування для припинення порушень або незаконної діяльності.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора