A A A K K K
для людей із порушенням зору
Повчанська громада
Рівненська область, Дубенський район

Понад 2,7 млн грн податку на доходи фізичних осіб отримали  жителів Рівненщини, які  скористалися правом на податкову знижку

Дата: 24.08.2022 15:29
Кількість переглядів: 162

Упродовж семи місяців 2022 року декларації про майновий стан і доходи з метою отримання податкової знижки до державних податкових інспекцій Рівненської області подали 1542 громадян, які  задекларувати до повернення понад 5,1 млн гривень ПДФО.  Із задекларованої суми 2,7 мільйона гривень вже надійшло на рахунки платників.

Звертаємо увагу жителів Рівненщини, що з початку 2022 року стартувала кампанія декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2021 року.

Нагадаємо, що види доходів, які громадянам необхідно задекларувати, визначено Податковим кодексом України. Так, обов’язковому декларуванню підлягають:

- доходи, з яких при нарахуванні або виплаті податок на доходи фізичних осіб не утримувався;

- доходи від особи, яка не є податковим агентом (наприклад від здачі в оренду власного рухомого чи нерухомого майна, продажу власного майна, від  продажу власної сільськогосподарської продукції фізичним особам, доходи від надання репетиторських послуг та ряд інших);

- доходи у вигляді спадщини  та подарунків від осіб, які не є членами сім’ї  І та ІІ ступеня споріднення;

- доходи від продажу інвестиційних активів;

- іноземні доходи та деякі інші, в передбачених Податковим кодексом випадках.

Рекомендуємо декларантам скористатись оптимальним варіантом подання декларації про майновий стан і доходи – через засоби електронного зв’язку.

Фізичні особи, які декларують право на податкову знижку, декларацію за звітний (податковий) 2021 рік подають до 31 грудня поточного року включно.

Рекомендуємо для подання декларації скористатись Електронним кабінетом (https://cabinet.tax.gov.ua/ ) на єдиному вебпорталі ДПС України.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора