A A A K K K
для людей із порушенням зору
Повчанська громада
Рівненська область, Дубенський район

Місцеві бюджети  Рівненщині отримали понад 10 мільйонів гривень  за право торгівлі підакцизними товарами

Дата: 01.08.2022 13:07
Кількість переглядів: 112

Як повідомили у Головному управлінні ДПС у Рівненській області, за перше півріччя 2022 року за право оптової, роздрібної торгівлі та зберігання підакцизних товарів суб’єкти господарювання сплатили 10 млн 645 тис грн плати за ліцензії.

Зокрема, в області сплачено  1,1 мільйона за отримані ліцензії на оптову торгівлю алкоголем і тютюном, понад 8,5  мільйона отримали громади від платників за ліцензії на право роздрібної реалізації горілчаної продукції та цигарок. Придбання ліцензій на реалізацію  та зберігання пального додало бюджету понад 1 мільйон гривень. 

Станом на 01.07.2022 року на території області здійснюють діяльність в сфері торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами 2337 суб’єктів господарювання відповідно до 6097 діючих ліцензій. Щодо реалізації та зберігання пального діяльність здійснюють:

- 46 СГ відповідно до 48 діючих ліцензій на право оптової торгівлі;

- 60 СГ відповідно до 214 діючих ліцензій на право роздрібної торгівлі пальним; 

- 698 СГ відповідно до 800 діючих ліцензій на право зберігання пального.

Наявність ліцензії на реалізацію – головна умова для продажу будь-якої  підакцизної продукції оптом та у роздріб, - наголошують у Головному управлінні ДПС у Рівненській області. ЇЇ відсутність ставить під сумнів якість пропонованої горілчаної продукції чи тютюнових виробів. А це означає, що без ліцензійна торгівлі спиртним та цигарками може нести загрозу життю і здоров’ю споживачів. Окрім того, без ліцензійна діяльність позбавляє бюджет передбачених законом надходжень.

Споживачам варто перевіряти наявність ліцензії у продавця лікеро-горілчаної продукції, тютюнових виробів та пального з тим, щоб отримати легальний та якісний товар. На кожній одиниці спиртного чи тютюнових виробів обов’язково повинна бути марка акцизного податку встановленого зразка, - звертають увагу у податковій службі.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора