A A A K K K
для людей із порушенням зору
Повчанська громада
Рівненська область, Дубенський район

Від сплати роздрібного акцизу місцеві бюджети Рівненщини отримали майже 74 мільйони гривень

Дата: 14.07.2022 16:58
Кількість переглядів: 186

Як повідомила  заступника начальника ГУ ДПС у Рівненській області Зоя Хоній,  станом на 01.07.2022 року на території області здійснюють діяльність в сфері торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами 2337 суб’єктів господарювання відповідно до 6097 діючих ліцензій на право роздрібної торгівлі.

За шість місяців поточного року до місцевих бюджетів Рівненщини найшло 73,9 млн грн акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів,  що на 8 відсотків перевищує надходження відповідного періоду минулого року,  відповідно до скарбниць територіальних громад додатково надійшло понад 5,5 млн гривень.

Як зазначає Зоя Хоній, роздрібний акциз повністю зараховується до бюджету громади, на території якої відбувається реалізація алкогольних напоїв і тютюнових виробів, тому керівники територіальних громад  повинні контролювати дотримання вимог законодавства усіма господарюючими суб’єктами, які реалізують алкогольну та тютюнову продукцію.

У свою чергу, споживачі підакцизної продукції мають бути обачними – купувати горілчану і тютюнову продукцію, марковану акцизними марками встановленого зразка, і перевіряти у фіскальному чеку відображену суму акцизного податку.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора