A A A K K K
для людей із порушенням зору
Повчанська громада
Рівненська область, Дубенський район

Платники єдиного податку можуть взяти відпустку

Дата: 30.06.2022 10:42
Кількість переглядів: 129

Головне управління ДПС у Рівненській області інформує платників єдиного податку, що відповідно до норм Податкового кодексу України (далі – ПКУ), платники єдиного податку першої і другої груп, які не використовують працю найманих осіб, звільняються від сплати єдиного податку протягом одного календарного місяця на рік, на час відпустки, а також за період хвороби, підтвердженої копією листка (листків) непрацездатності, якщо вона триває 30 і більше календарних днів  (п. 295.5 ПКУ).

Звільнення від сплати єдиного податку платники можуть отримати за умови подання заяви до органу податкової служби за місцем реєстрації, де вказано обраний період щорічної відпустки. Заява підприємця подається  в довільній формі.

Платники єдиного податку 1 та 2 груп сплачують податок шляхом здійснення авансового внеску не пізніше 20 числа (включно) поточного місяця – (п.295.1 ПКУ). Нарахування авансових внесків для таких платників єдиного податку здійснюється податковими  органами на підставі поданої ними заяви, зокрема щодо розміру обраної ставки єдиного податку, заяви стосовно періоду щорічної відпустки (п.295.2 ПКУ). З метою уникнення порушення терміну щодо сплати авансових платежів рекомендуємо подавати до контролюючих органів заяву щодо періоду щорічної відпустки до початку відпустки, а заяву щодо терміну втрати працездатності з обов'язковим додаванням копії листка непрацездатності - одразу після закінчення лікарняного.

Необхідно також пам’ятати, що платники єдиного податку є ще й платниками єдиного соціального внеску. Чинним законодавством не передбачено пільг щодо його сплати на час відпустки, або хвороби.  Отже, єдиний внесок сплачується незалежно від діяльності чи фінансового стану платників податків і без перенесення термінів сплати. 

Фізичні особи- підприємці можуть подати заяву і без відвідування контролюючого органу ДПС за допомогою електронного сервісу «Електронний кабінет платника», скориставшись меню «Листування з ДПС» приватної його частини, де платники мають можливість направити документ до ДПС.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора