A A A K K K
для людей із порушенням зору
Повчанська громада
Рівненська область, Дубенський район

З початку року платники Рівненщини спрямували на підтримку ЗСУ понад 230 млн гривень

Дата: 08.06.2022 19:06
Кількість переглядів: 162

У січні - травні  2022 року платники Рівненської області сплатили до бюджету 230,1 млн грн військового збору, про це повідомила заступник начальника ГУ ДПС Рівненщини Надія Друзюк.

Посадовець наголосила, що зазначена сума на 36,5 млн грн або на 18,9 відсотків більша від суми військового збору, що була сплачена впродовж п’яти  місяців 2021 року.

Надія Друзюк зауважила, що сплата військового збору – це посильний внесок кожного громадянина для підтримання обороноздатності української армії та встановлення миру в нашій країні, адже військовий збір сплачується з легальних доходів громадян. Ріст надходжень військового збору свідчить, що більшість працедавців  -  відповідальні платники податків.  

Долучитися до фінансування національного війська можуть і повинні громадяни, котрі торік отримали доходи, але не сплатили з них податки, подавши декларацію про майновий стан і доходи.

Нагадаємо, що військовий збір запроваджено в Україні з серпня 2014 року як додаткове джерело фінансування і підтримки армії. Ставка цього платежу становить 1,5% доходів, що підлягають оподаткуванню. Платниками військового збору є фізичні особи – резиденти та нерезиденти, які отримують доходи в Україні. Відповідальними за сплату збору до бюджету, при нарахуванні доходів у вигляді заробітної плати на користь платника податків, є роботодавці.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора