A A A K K K
для людей із порушенням зору
Повчанська громада
Рівненська область, Дубенський район

За використання природних надр Рівненщини до бюджету надійшло майже 18 млн гривень

Дата: 28.04.2022 11:59
Кількість переглядів: 170

За  три місяці поточного року платники податків Рівненщини за користування надрами  сплатили до зведеного бюджету 17,9  млн грн рентних платежів, що на 1,4 млн грн, або на 10% перевищує минулорічні надходження за аналогічний період. Із загальної суми до державного бюджету надійшло 11,8 млн грн рентних платежів, до місцевих бюджетів – 6,1 млн гривень. Про це повідомила Зоя Хоній - заступник начальника Головного управління ДПС у Рівненській  області.

Станом на 01.01.2022 року  в області зареєстровано 499 підприємств, які на підставі спеціальних дозволів здійснюють видобуток корисних копалин. Базою оподаткування рентною платою за користування надрами для видобування корисних копалин є вартість обсягів видобутих корисних копалин (мінеральної сировини), яка окремо обчислюється для кожного виду на базових умовах поставки.

В Головному управлінні ДПС у Рівненській області звертаються до всіх платників, що у час протидії військовій агресії росії податковий внесок кожного платника – важливий для фінансової стабільності країни та громад.

«Задля забезпечення фінансової незалежності держави всі представники бізнесу та громадяни, котрі мають  можливість виконувати свої податкові зобов’язання, повинні це робити своєчасно та у повному обсязі», - зазначила Зоя Хоній.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX” 

 

Терміни подання громадянами податкової декларації про майновий стан і доходи переносяться в зв’язку із запровадженням воєнного стану

 

Головне управління ДПС у Рівненській області повідомляє, що  для громадян, які не мають можливості своєчасно до 01.05.2022 подати податкову декларацію про майновий стан і доходи, граничний термін подання звітності відтерміновується до строку, встановленого Законом України від 24 березня 2022 року № 2142-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо вдосконалення законодавства на період дії воєнного стану».

Такі платники податків звільняються від передбаченої Податковим кодексом України відповідальності з обов’язковим виконанням таких обов’язків протягом шести місяців після припинення або скасування воєнного стану.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX

 

Оподаткування заробітної плати працівника, призванного на військову службу під час мобілізації

 

Головне управління ДПС у Рівненській області нагадує, що частиною третьою ст. 119 Кодексу законів про працю України від 10 грудня 1971 року № 322-VIII передбачено, що за працівниками, призваними на строкову військову службу, військову службу за призовом осіб офіцерського складу, військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період або прийнятими на військову службу за контрактом, у тому числі шляхом укладення нового контракту на проходження військової служби, під час дії особливого періоду на строк до його закінчення або до дня фактичного звільнення зберігаються місце роботи, посада і середній заробіток на підприємстві, в установі, організації, фермерському господарстві, сільськогосподарському виробничому кооперативі незалежно від підпорядкування та форми власності і у фізичних осіб - підприємців, у яких вони працювали на час призову. Таким працівникам здійснюється виплата грошового забезпечення за рахунок коштів Державного бюджету України відповідно до Закону України від 20 грудня 1991 року № 2011-XII «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей».

Відповідно до ст. 163 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI встановлено, що об’єктом оподаткування податком на доходи фізичних осіб резидента є, зокрема, загальний місячний (річний) оподатковуваний дохід, до якого включаються доходи у вигляді заробітної плати, нараховані (виплачені) платнику податку відповідно до умов трудового договору (контракту) (п.п. 164.2.1 п. 164.2 ст. 164 ПКУ).

При цьому, відповідно до п 167.1 ст. 167 ПКУ ставка податку становить 18 відс. бази оподаткування щодо доходів, нарахованих (виплачених, наданих), зокрема, у вигляді заробітної плати.

Податковий агент, який нараховує (виплачує, надає) оподатковуваний дохід на користь платника податку, зобов’язаний утримувати податок із суми такого доходу за його рахунок, використовуючи ставку податку, визначену ст. 167 ПКУ (п.п. 168.1.1 п. 168.1 ст. 168 ПКУ).

Враховуючи зазначене, сума середнього заробітку, нарахована та виплачена роботодавцем працівникам, призваним на строкову військову службу, військову службу за призовом осіб офіцерського складу, військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період або прийнятим на військову службу за контрактом, у тому числі шляхом укладення нового контракту на проходження військової служби, під час дії особливого періоду, оподатковується податком на доходи фізичних осіб на загальних підставах.

 

З цим та іншими роз’ясненнями можна ознайомитись у ЗІР

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX” 

 

--

З повагою,

відділ інформаційної взаємодії

ГУ ДПС у Рівненській області

(0362) 69-25-52

http://rv.tax.gov.ua/

 

Податкові новини, корисну інформацію та анонси подій читайте на сторінках Фейсбук.

ДПС України: https://www.facebook.com/TaxUkraine

ГУ ДПС у Рівненській області: https://www.facebook.com/tax.rivne


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора