A A A K K K
для людей із порушенням зору
Повчанська громада
Рівненська область, Дубенський район

Застосунок  «ДІЯ» розширяє  можливості фізичних осіб

Дата: 10.02.2022 17:04
Кількість переглядів: 187

В Дубенській ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області  інформують, що  завдяки масштабному оновленню революційних послуг Мінцифри, для ФОПів з’явилися нові можливості в застосунку. Відтепер для них стало ще доступнішим задекларувати доходи, сплатити податки і збори, переглянути декларації та розрахунки за минулі періоди онлайн. В «Дії» можна звірити реєстраційні дані ФОП, суми нарахованих та сплачених податків і зборів, наявність заборгованості чи переплати. Для зручності платники зможуть  отримувати сповіщення про стан розгляду поданої до податкових органів декларації, чи прийнято таку декларацію або ж відхилено, чи потрібно внести відповідні виправлення. 

 

Все це заощаджує час, кошти та сили підприємцям. За допомогою порталу або застосунку «Дія» також можна отримати довідку про доходи, для цього потрібно обрати відповідний період та зачекати на відповідь. Всі процеси максимально автоматизовані, з допомогою «Дії» декларацію можна подати завдяки «Дія.Підпису» – кваліфікованому електронному підпису у смартфоні. 

Наприкінці 2021 року Кваліфікований надавач електронних довірчих послуг Інформаційно-довідкового департаменту ДПС (далі - Надавач) приєднався до застосунку «Дія». Це дало можливість всім фізичним особам звернутись до Надавача для отримання кваліфікованого електронного підпису чи печатки, без надання копій паперових документів, що значно спрощує отримання даної послуги.

 

Що для цього потрібно?

 

1. У власника повинен бути відбитий паспорт громадянина України або паспорт громадянина України для виїзду за кордон у застосунку ДІЯ, версії не нижче 2.0. Копію одного з документів можна надати за допомогою функції «ШЕРІНГ» застосунку ДІЯ. Для цього необхідно продиктувати штрих-код та підтвердити передачу даних з ДІЇ.

 

2. Пройти ідентифікацію за допомогою електронного паспорта.

 

3. Отримати електронний кваліфікований підпис чи печатку.

 

Всю детальну інформацію розміщено на сайті acskidd.gov.ua 

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора