A A A K K K
для людей із порушенням зору
Повчанська громада
Рівненська область, Дубенський район

На Рівненщині власники VIP-авто сплатили до місцевих бюджетів більше 2 мільйонів гривень

Дата: 24.01.2022 16:22
Кількість переглядів: 179

У минулому році до місцевих бюджетів Рівненщини сплачено 2 млн 64 тис гривень транспортного податку. Як повідомив в.о начальника Головного управління ДПС у Рівненській області Владислав Грабовий, надходження від власників елітних авто-юридичних осіб склали 1 млн 240 тис гривень, від фізичних осіб та громадян -  823 тис гривень.

Так, від представників бізнесу та мешканців м. Рівне  надійшло 917 тис гривень, від платників Рівненського району – 1573 тис гривень, Дубенського району  – 362,6 тис, Сарненського району – 128 тис гривень.

Нагадаємо, транспортний податок сплачується за легкові автомобілі, з року випуску яких минуло не більше п'яти років (включно) із середньоринковою вартістю понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої на 1 січня кожного року.

Перелік автівок, які підлягають оподаткуванню, розміщений на сайті Міністерства економіки України за посиланням: http://www.me.gov.ua/Vehicles/CalculatePrice?lang=uk-UA.

 

 

Податківці Рівненщини надають платникам податків практичну допомогу у реєстрації РРО/ПРРО

 

Платники податків Рівненщини отримують від фахівців ГУ ДПС в області роз’яснення та практичну допомогу щодо реєстрації класичних реєстраторів розрахункових операцій та програмних РРО. Така допомога надається як в приміщенні Головного управління, так і Центрів обслуговування платників області.

Також, суб’єкти господарювання можуть отримати інформацію та практичну допомогу щодо впровадження РРО/ПРРО, роз’яснення податкового законодавства в ході семінарів (тренінгів, вебінарів), анонси проведення яких розміщуються на субсайті ГУ ДПС у Рівненській області (https://rv.tax.gov.ua/) та сторінці у соцмережі Фейсбук (https://www.facebook.com/tax.rivne).

Нагадаємо, що з початку року ФОП – платники єдиного податку 2, 3 та 4 груп, незалежно від виду діяльності та обсягу доходу, зобов’язані застосовувати РРО/ПРРО при здійсненні розрахункових операцій. Крім того, ФОП – платники єдиного податку, що здійснюють продаж технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, а також лікарських засобів та виробів медичного призначення, ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, а також платники єдиного податку, які зареєстровані платниками ПДВ, зобов’язані вести облік товарних запасів.

На  офіційному вебпорталі ДПС України функціонує банер «Програмні РРО» (https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/), у якому можна ознайомитися із нормативно-правовими актами, презентаційними матеріалами, відеоуроками та завантажити безкоштовне програмне забезпечення для ПРРО.

 

Одноразове добровільне декларування – можливість законно і цивілізовано легалізувати кошти і майно, що були приховані від оподаткування

 

В ГУ ДПС у Рівненській області нагадують, що триває кампанія одноразового (спеціального) добровільного декларування, так звана податкова амністія.

Одноразове декларування – це особливий порядок добровільного декларування фізичною особою належних їй активів, розміщених на території України та/або за її межами, якщо такі активи були одержані (набуті) такою фізичною особою за рахунок доходів, що підлягали в момент їх нарахування (отримання) оподаткуванню в Україні та з яких не були сплачені або сплачені не в повному обсязі податки і збори відповідно до вимог законодавства з питань оподаткування та/або міжнародних договорів, згода на обов’язковість яких надана Верховною Радою України, та/або які не були задекларовані в порушення податкового та валютного законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи, протягом будь-якого з податкових періодів, що мали місце до 01 січня 2021 року.

Скористатися одноразовим (спеціальним) добровільним декларуванням можуть фізичні особи – резиденти, у тому числі самозайняті особи, а також фізичні особи, які не є резидентами України, але які були резидентами на момент отримання (набуття) об’єктів декларування чи на момент нарахування (отримання) доходів, за рахунок яких були отримані (набуті) об’єкти декларування, і які є чи були платниками податків.

Одноразове (спеціальне) добровільне декларування проводиться з 01 вересня 2021 року до 01 вересня 2022 року та передбачає сплату збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування.

Збір з одноразового (спеціального) добровільного декларування – це одноразовий обов’язковий платіж, розмір якого самостійно розраховується декларантом з вартості належних йому активів з урахуванням ставок такого збору та відображається ним в одноразовій (спеціальній) добровільній декларації.

Детальніше з порядком одноразового (спеціального) добровільного декларування можна ознайомитися за посиланням: https://tax.gov.ua/baneryi/odnorazove-dobrovilne-deklaruvannya


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора