A A A K K K
для людей із порушенням зору
Повчанська громада
Рівненська область, Дубенський район

Місцеві бюджети Дубенського району за 2021 рік отримали від малого бізнесу 117,6 млн гривень єдиного податку

Дата: 13.01.2022 16:17
Кількість переглядів: 179

За 2021 рік до місцевих бюджетів Дубенського району від підприємців та підприємств, які працюють за спрощеною системою оподаткування, надійшло 117,6 мільйонів гривень єдиного податку. В порівнянні з минулорічними показниками загальна сума єдиного податку зросла на 13 млн гривень.

Найбільшу суму надходжень єдиного податку до бюджетів громад Дубенського району сплатили підприємці-фізичні особи, які працюють в умовах спрощеної системи оподаткування, їх внесок – 75,2 мільйона гривень. Юридичні особи спрямували до місцевого бюджету 7,4 мільйони гривень єдиного податку. За цей же час сільськогосподарські товаровиробники поповнили бюджет на 35 млн гривень єдиного податку.

Позитивна динаміка зі сплати єдиного податку спостерігається за усіма категоріями платників, що обрали спрощену систему оподаткування.

Сумлінно сплачуючи єдиний податок до місцевих бюджетів, тим самим платники забезпечують життєдіяльність  територіальних громад.

Дубенська ДПІ нагадує, що для підприємців першої або другої груп ставка єдиного податку визначається у відсотках від розміру мінімальної заробітної плати, затвердженої на 01 січня поточного року. Таким чином, з 1 січня ставки єдиного податку для ФОП в 2022 році складають:

для І групи (10% від розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб) – 248,1 грн на місяць;

для ІІ групи (20% від розміру мінімальної зарплати) – 1300 грн на місяць.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора