A A A K K K
для людей із порушенням зору
Повчанська громада
Рівненська область, Дубенський район

До уваги платників податків! З 1 січня 2022 року вводяться в дію нові рахунки

Дата: 05.01.2022 09:11
Кількість переглядів: 306

Головне управління ДПС у Рівненській області, з метою забезпечення повноти надходжень бюджетних платежів, доводить до відома платників податків, що з 01.01.2022 року Державною казначейською службою України будуть введені в дію нові рахунки для зарахування надходжень до загального фонду державного бюджету Рівненської області.

Звертаємо увагу, що кошти, сплачені платниками на старі бюджетні рахунки, з 1 січня 2022 року не будуть зараховуватися Казначейством до бюджету та повертатимуться платникам як нез’ясовані платежі.

Реквізити для зарахування доходів місцевих бюджетів 2022 рік

Реквізити для зарахування доходів державних бюджетів 2022 рік

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX

 

 

Увага! Запрошуємо до участі у семінарі з питань впровадження програмних РРО

 

 5 січня 2022 року о 10 год в приміщенні ДПІ у м.Рівне (м.Рівне, вул.Відінська, 8) відбудеться семінар-практикум на тему впровадження програмних РРО.

В теоретичній частині будуть розглянуті такі теми:

1. Хто зобов’язаний використовувати РРО/ПРРО та які є винятки.

2. Порядок ведення обліку товарних запасів, затверджений наказом Мінфіну № 496 від 03.09.2021.

3. Порядок реєстрації РРО та програмних РРО.

Для участі у практичній частині практикуму по встановленню безкоштовного ПРРО потрібно мати електронний підпис та пристрій, на який потрібно встановити програмне забезпечення.

Для оптимального розміщення технічних засобів, просимо бажаючих прийняти участь у практичній частині заздалегідь зареєструватись за телефоном 063-851-84-94.   

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX

 

 

 

Увага! Розпочалась кампанія декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2021 року

В ГУ ДПС у Рівненській області інформують, що з 1 січня 2022 року розпочалась кампанія декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2021 року.  

Подання декларації про майновий стан і доходи за минулий рік - це конституційний обов’язок громадян (ч. 2 ст. 67 Конституції України). Такий обов’язок у платників податків виникає:

- при отриманні доходів не від податкових агентів (тобто від інших фізичних осіб, які не зареєстровані як самозайняті особи). До таких доходів відносяться, зокрема, доходи від надання в оренду рухомого або нерухомого майна іншим фізичним особам; успадкування чи отримання в дарунок майна не від членів сім’ї першого та другого ступеня споріднення тощо;

- при отриманні від податкових агентів доходів, які не підлягали оподаткуванню при виплаті, але які не звільнені від оподаткування. До таких доходів відносяться, зокрема, операції з інвестиційними активами;

- при отриманні іноземних доходів;

- та в інших випадках передбачених законодавством, зокрема, при отриманні у власність майна за рішенням суду.

Разом з тим, слід зазначити, що обов'язок платника податку щодо подання податкової декларації вважається виконаним і податкова декларація не подається, якщо такий платник податку отримував доходи виключно:

- від податкових агентів, які не включаються до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу;

- виключно від податкових агентів незалежно від виду та розміру нарахованого (виплаченого, наданого) доходу, крім випадків, прямо передбачених ІV розділом Податкового кодексу;

- від операцій продажу (обміну) майна, дарування, дохід від яких відповідно до розділу IV Податкового кодексу не оподатковується, оподатковується за нульовою ставкою та/або з яких при нотаріальному посвідченні договорів був сплачений податок відповідно до розділу IV Податкового кодексу;

- у вигляді об'єктів спадщини, які оподатковуються за нульовою ставкою податку та/або з яких сплачено податок відповідно до п. 174.3 ст. 174 Податкового кодексу .

Від відповідального ставлення до вимог законодавства і своєчасного виконання конституційного обов’язку громадянами залежить економічний розвиток держави, її фінансова безпека та рівень соціального захисту.

За вибором платника податків декларація подається за місцем своєї податкової адреси особисто або уповноваженою на це особою; поштою або засобами електронного зв’язку.

Звертаємо увагу, що для зручності платників та спрощення процедури декларування доходів громадянами, на офіційному вебпорталі ДПС в Електронному кабінеті у розділі «ЕК для громадян» працює електронний сервіс «Декларація про майновий стан і доходи». За допомогою цього сервісу можна заповнити декларацію та надіслати її до контролюючого органу в електронному вигляді з копіями первинних документів, зокрема, для використання права на податкову знижку. Враховуючи карантинні обмеження, рекомендуємо для подання декларації скористатись саме таким дистанційним сервісом.


 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX

 

 

--

З повагою,

відділ інформаційної взаємодії

ГУ ДПС у Рівненській області

(0362) 69-25-52

http://rv.tax.gov.ua/

 

Податкові новини, корисну інформацію та анонси подій читайте на сторінках Фейсбук.

ДПС України: https://www.facebook.com/TaxUkraine

ГУ ДПС у Рівненській області: https://www.facebook.com/tax.rivne


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора