A A A K K K
для людей із порушенням зору
Повчанська громада
Рівненська область, Дубенський район

Право на податкову знижку слід використати до 31 грудня 2021 року

Дата: 05.11.2021 15:40
Кількість переглядів: 410

Дубенська ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області  нагадує громадянам,  якщо у Вас  є підстави для отримання податкової знижки за 2020 рік, необхідно до  31 грудня  2021 року (включно) подати до податкових органів за місцем реєстрації декларацію про майновий стан  та доходи разом з підтверджуючими документами ( ст. 166 Податкового Кодексу України).

Додатково повідомляємо, що станом на 01.11.2021 року правом на податкову знижку скористалися 213 громадян,  задекларована сума податку на доходи фізичних осіб до повернення становить 677,2 тисяч гривень,  повернуто 201 громадянам з бюджету 598  тисяч гривень.

Нагадуємо,  що податкова знижка  надається,  якщо у фізичної особи були витрати на:

-  користь закладів освіти для компенсації вартості навчання;

-  за користування іпотечним кредитом;

-  пожертвування або благодійні внески неприбутковим організаціям;

-  страхові платежі (внески, премії) за договорами довгострокового страхування життя та пенсійні внески в рамках недержавного пенсійного забезпечення; 

-  на оплату допоміжних репродуктивних технологій;

-  на оплату державних послуг, пов'язаних з усиновленням дитини;

-  у зв'язку з переобладнанням транспортного засобу;

-  на сплату видатків на будівництво (придбання) доступного житла, визначеного законом, у тому числі на погашення пільгового іпотечного житлового кредиту;

-  орендної плати за договором оренди житла (квартири, будинку), оформленим відповідно до вимог чинного законодавства, фактично сплачених платником податку, який має статус внутрішньо переміщеної особи;

-   сума коштів або вартість товарів, які добровільно перераховані (передані) з метою запобігання поширенню на території України коронавірусної хвороби (COVID-19) як благодійність відповідним організаціям, закладам охорони здоров'я, тощо.

При цьому громадянин  повинен  мати офіційне  працевлаштування та заробітну плату, з якої утримувався податок на доходи фізичних осіб.

Якщо громадянин не скористався правом на нарахування податкової знижки до кінця 2021 року, таке право на наступні податкові роки не переноситься.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора