A A A K K K
для людей із порушенням зору
Повчанська громада
Рівненська область, Дубенський район

Рівненщина: за 10 місяців до бюджету забезпечено надходження майже 598 млн грн податку на прибуток

Дата: 05.11.2021 09:15
Кількість переглядів: 340

Упродовж січня – жовтня 2021 року суб’єкти господарювання Рівненської області сплатили до Зведеного бюджету України 597,9  млн грн податку на прибуток підприємств, а це на 36,3 відсотка більше, ніж за аналогічний період минулого року, додаткові надходження склали 159,2 млн гривень. При цьому до державного бюджету надійшло 538,5 млн грн цього платежу, що на 36,6 відсотка перевищило показники 10 місяців минулого року, або плюс 144,2 млн гривень. Місцеві скарбниці з початку року отримали 53,4 млн гривень,  плюс до попереднього року 14,9 млн гривень. Про це повідомив в.о. начальника ГУ ДПС у Рівненській області Віталій Чуй.

Нагадаємо, що податком на прибуток підприємств оподатковується прибуток із джерелом походження з України та за її межами, який визначається шляхом коригування (збільшення або зменшення) фінансового результату до оподаткування  (прибутку або збитку), визначеного у фінансовій звітності підприємства відповідно до національних стандартів бухгалтерського обліку або міжнародних стандартів фінансової звітності, на різниці, які виникають відповідно до положень Податкового кодексу України.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX

 

Одноразове добровільне декларування: ставки збору, який необхідно сплатити декларанту

 

Ставки збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування (далі – Збір) до бази для нарахування Збору встановлюються у таких розмірах:

-ставка 5 відс.:

щодо валютних цінностей, розміщених на рахунках у банках в Україні;

щодо права грошової вимоги до резидентів України;

щодо інших об’єктів декларування, що знаходяться (зареєстровані) в Україні, крім тих, які оподатковуються за ставкою 9 відсотків.

Як альтернативу платник податків може обрати ставку 6 відс. із сплатою податкового зобов’язання трьома рівними частинами щорічно;

-  ставка 9 відс.:

щодо валютних цінностей, розміщених на рахунках в іноземних банках або які зберігаються в іноземних фінансових установах;

щодо прав грошової вимоги до нерезидентів України;

щодо інших об’єктів декларування, що знаходяться (зареєстровані) за кордоном, крім тих, які оподатковуються за ставкою 2.5 відсотків.

Як альтернативу платник податків може обрати ставку 11.5 відс. із сплатою податкового зобов’язання трьома рівними частинами щорічно.

Тимчасово з 01.09.2021 по 01.03.2022 ставка Збору застосовується у розмірі 7 відсотків.

Як альтернативу платник податків може обрати ставку 9,5 відс. із сплатою податкового зобов’язання трьома рівними частинами щорічно;

- ставка 2,5 відс.:

щодо номінальної вартості державних облігацій України з терміном обігу більше ніж 365 днів без права дострокового погашення, придбаних декларантом у період з 01.09.2021 до 31.08.2022 до подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації.

Як альтернативу платник податків може обрати ставку 3 відс. із сплатою податкового зобов’язання трьома рівними частинами щорічно.

Детальніше – в ЗІР (https://zir.tax.gov.ua/ ), категорія  питання  134.


Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»

 

Запитували-відповідаємо

Чи може неповнолітня особа отримати ЕДП у Кваліфікованого надавача ЕДП ІДД ДПС та який порядок отримання?

 

Неповнолітня особа віком від 14 до 18 років може отримати електронні довірчі послуги у Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг ІДД ДПС, надавши окрім переліку документів для отримання електронних довірчих послуг фізичній особі, заяву у довільній формі про письмову згоду хоча б одного з батьків (усиновлювачів) або піклувальників, та засвідчену копію свідоцтва про народження особи. При цьому обов’язкова присутність хоча б одного з батьків (усиновлювачів) або піклувальників дитини з оригіналом паспорта.

У разі якщо фізична особа у віці від 16 років зареєстрована як фізична особа – підприємець – згода батьків непотрібна.

Детальніше – в ЗІР (https://zir.tax.gov.ua/ ), категорія  питання  301.02.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»

 

--

З повагою,

відділ інформаційної взаємодії

ГУ ДПС у Рівненській області

(0362) 69-25-52

http://rv.tax.gov.ua/

 

Податкові новини, корисну інформацію та анонси подій читайте на сторінках Фейсбук.

ДПС України: https://www.facebook.com/TaxUkraine

ГУ ДПС у Рівненській області: https://www.facebook.com/tax.rivne

Натисніть тут, щоб швидко відповісти


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора