A A A K K K
для людей із порушенням зору
Повчанська громада
Рівненська область, Дубенський район

Плановий рейд «Підліток у вечірню годину» у Повчанській громаді

Дата: 01.11.2021 17:27
Кількість переглядів: 258

29 жовтня 2021 року Службою у справах дітей Повчанської сільської ради спільно з поліцейським офіцером громади та інспектором з ювінальної превенції сектору превенції Дубенського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Рівненській області проведено черговий, плановий рейд «Підліток у вечірню годину». Метою якого є профілактики бездоглядності, правопорушень серед дітей та молоді, запобігання вживанню неповнолітніми спиртних напоїв, наркотичних та токсичних речовин, продажу підліткам спиртних та тютюнових виробів. З підлітками, під час рейду, проведено профілактичні бесіди щодо перебування неповнолітніх у вечірній та нічний час, щодо вживання алкогольних напоїв.

До уваги батьків!

В даний час розпиття алкогольних та слабоалкогольних напоїв неповнолітніми є дуже актуальною темою. Середній вік, коли підлітки починають вживати алкоголь, – 14-15 років.

За вчинення незначних адміністративних проступків, серед яких і розпиття алкогольних напоїв, в тому числі і пива, або поява в п’яному вигляді в громадському місці, неповнолітні несуть відповідальність з 16 річного віку.

За розпивання спиртних напоїв на вулиці, стадіоні, у сквері, парку, усіх видах громадського транспорту і за появу в нетверезому стані в громадських місцях складається протокол на неповнолітнього за статтею 178 Кодексу України про адміністративні правопорушення, що тягне за собою попередження або накладення штрафу від 1 до 5 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Якщо неповнолітньому не виповнилось 16 років, то за розпивання ним спиртних напоїв у громадських місцях і появу в громадських місцях у п’яному вигляді, відповідальність несуть його батьки за статтею 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення, а саме «невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей», що тягне за собою попередження або накладення штрафу від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Варто знати й те, що доведення неповнолітнього до стану алкогольного сп’яніння батьками неповнолітнього, особами, які їх замінюють, або іншими особами – тягне за собою накладення штрафу.

Отже, Служба у справах дітей звертається до батьків неповнолітніх та осіб, що їх замінюють:

• систематично контролюйте та обговорюйте проведення дозвілля дітьми у вільний від навчання час;

• приділяйте особливу увагу часу повернення дітей з прогулянок ( не пізніше 22.00 годин вечора);

• не упустіть момент виховання та розвиток неповнолітніх дітей, а також налагодження довірливих стосунків, коли вони цього потребують.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора