A A A K K K
для людей із порушенням зору
Повчанська громада
Рівненська область, Дубенський район

Податкова інформує

Дата: 26.10.2021 17:43
Кількість переглядів: 360

#Одноразове добровільне декларування: якою є ставка збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування для рухомого майна

 

В ГУ ДПС у Рівненській області інформують, що збір з одноразового (спеціального) добровільного декларування щодо задекларованого рухомого майна справляється за наступними ставками:

щодо  рухомого майна, розташованого на території України:

5 відсотків – основна ставка;

6 відсотків – платник податків може обрати як альтернативу із сплатою податкового зобов’язання трьома рівними частинами щорічно,

щодо рухомого майна, розташованого (зареєстрованого) за кордоном:

9 відсотків – основна ставка;

11,5 відсотків – платник податків може обрати як альтернативу із сплатою податкового зобов’язання трьома рівними частинами щорічно.

Водночас, у разі подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації  у  періоді  з  01 вересня 2021 року по 01 березня 2022 року замість 9 відсотків застосовується ставка збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування у розмірі 7 відсотків. Як альтернативу платник податків може обрати ставку 9,5 відсотків зі сплатою податкового зобов’язання трьома рівними частинами щорічно.

Нагадаємо, що подання одноразової добровільної декларації передбачено Законом України від 15 червня 2021 року № 1539-IX, яким розділ ХХ Податкового кодексу України доповнено спеціальним  підрозділом 9 4.

Згідно з пп. «б» п. 4 підрозділу 9 4 розділу XX Податкового кодексу України об’єктом декларування може бути, зокрема, рухоме майно фізичної особи, що належить їй на праві власності (в тому числі на праві спільної часткової або на праві спільної сумісної власності) і знаходиться (зареєстроване) на території України та/або за її межами станом на дату подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації.

Для цілей цього підрозділу до рухомого майна належать: транспортні засоби та інші самохідні машини і механізми; інше цінне рухоме майно (предмети мистецтва та антикваріату, дорогоцінні метали, дорогоцінне каміння, ювелірні вироби тощо).

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX» 

 

 

Понад 110 млн гривень податку на нерухоме майно надійшло від платників Рівненщини з початку року

 

Упродовж січня-вересня 2021 року власники податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, сплатили до місцевих бюджетів області 110 млн гривень. Це перевищило надходження  відповідного періоду минулого року сплата на 32,3 млн гривень.

Власники нерухомості – юридичні особи спрямували на розвиток територіальних громад 67,6 млн грн податку на нерухоме майно. Приріст до січня-вересня минулого року склав 23,8 млн грн (плюс 54 відсотка).

Жителі області перерахували за нерухомість майже 42,4 млн грн цього платежу, що перевищило минулорічні надходження дев’яти  місяців на 8,5 млн гривень.

В податковій службі області нагадують громадянам, власникам нерухомого майно, що відповідно із  вимогами Податкового кодексу України, фізичні особи сплачують податок на підставі податкового повідомлення – рішення відповідно до встановленої форми, в якому зазначається сума податку.

Податок сплачується фізичними особами впродовж 60 днів з дня вручення податкового повідомлення – рішення.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX

 

--

З повагою,

відділ інформаційної взаємодії

ГУ ДПС у Рівненській області

(0362) 69-25-52

http://rv.tax.gov.ua/

 

Податкові новини, корисну інформацію та анонси подій читайте на сторінках Фейсбук.

ДПС України: https://www.facebook.com/TaxUkraine

ГУ ДПС у Рівненській області: https://www.facebook.com/tax.rivne


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора