A A A K K K
для людей із порушенням зору
Повчанська громада
Рівненська область, Дубенський район

Податкова інформує

Дата: 25.10.2021 14:47
Кількість переглядів: 244

Рівненщина: місцеві бюджети отримали понад 381 мільйон гривень плати за землю

 

За січень-вересень 2021 року від платників податків Рівненщини до бюджетів громад області надійшло 381,4 млн грн плати за землю. В порівнянні з відповідним періодом минулого року надходження зросли на 47 млн гривень.

Юридичні особи – власники та орендарі земельних ділянок сплатили до місцевих бюджетів 316,6 млн грн, фізичні особи – 64,8  млн гривень.

Як зазначає в.о. начальника Головного управління ДПС у Рівненській області Віталій Чуй, частка цього платежу у надходженнях до місцевого бюджету становить 8  відсотків. Тому дуже важливо, щоб і суб’єкти господарювання, і громадяни відповідально ставились до своєчасної сплати податку, розуміючи, що таким чином вони сприяють розвитку своїх громад.

Нагадаємо, що власники землі та землекористувачі сплачують плату за землю з дня виникнення права власності або права користування земельною ділянкою.

Юридичні особи самостійно обчислюють суму земельного податку та до 20 лютого подають податкову декларацію на поточний рік до відповідного контролюючого органу. Сплачувати податок необхідно за місцезнаходженням земельної ділянки, рівними частинами щомісяця, протягом 30 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного місяця.

Нарахування фізичним особам сум земельного податку та орендної плати проводиться контролюючими органами за місцем знаходження земельної ділянки. Сплатити суму земельного податку фізичні особи мають упродовж 60 днів із дня вручення податкового повідомлення-рішення.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX” 

 

Спілкуйтесь з податківцями онлайн!

 

В ГУ ДПС у Рівненській області звертають увагу платників податків на можливість дистанційної взаємодії з податківцями.

В умовах запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів такій формат спілкування є оптимальним. З 26 жовтня 2021 року Рівненська область перебуватиме у «червоній»  карантинній зоні. Оскільки послуги можна отримати онлайн, немає потреби відвідувати будівлі податкової служби. Зокрема, до ваших послуг:

- Електронний кабінет https://cabinet.tax.gov.ua/;

- електронні скриньки для надсилання звернень у вигляді сканкопій або фотокопій через засоби електронного зв’язку: rv.zvernennya@tax.gov.ua;

- отримання інформаційно-довідкових послуг без використання електронного цифрового підпису: idd@tax.gov.ua.

Шановні краяни, не наражайте себе на небезпеку, відвідуйте Центри обслуговування платників лише у разі невідкладної потреби з дотриманням карантинних заходів!

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»

 

З повагою,

відділ інформаційної взаємодії

ГУ ДПС у Рівненській області

(0362) 69-25-52

http://rv.tax.gov.ua/

 

Податкові новини, корисну інформацію та анонси подій читайте на сторінках Фейсбук.

ДПС України: https://www.facebook.com/TaxUkraine

ГУ ДПС у Рівненській області: https://www.facebook.com/tax.rivne


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора