A A A K K K
для людей із порушенням зору
Повчанська громада
Рівненська область, Дубенський район

Податкова інформує

Дата: 19.10.2021 16:02
Кількість переглядів: 261

На Рівненщині підприємці надають перевагу використанню новітніх РРО

За інформацією управління електронних сервісів ГУ ДПС у Рівненській області, новітні програмні реєстратори розрахункових операцій у господарській діяльності використовують 597 суб’єктів господарювання Рівненщини.

При цьому юридичні особи використовують  109 ПРРО, а приватні підприємці -  620 таких програмних засобів.

Зважаючи на переваги роботи новітніх реєстраторів розрахункових операцій, число користувачів програмних рішень динамічно зростає. Встановлення таких ПРРО не вимагає фінансових витрат, адже програмне забезпечення надається податковою службою безкоштовно.

Враховуючи, що з 01.01.2022 року розширюється коло платників, які  будуть зобов’язані проводити готівкові розрахунки зі споживачами через зареєстровані належним чином реєстратори розрахункових операцій, податківці пропонують суб’єктам господарювання завчасно зареєструвати реєстратори розрахункових операцій та/або програмні реєстратори розрахункових операцій у контролюючих органах з метою дотримання вимог чинного законодавства України.

Отримати інформацію про новітні РРО можна на вебпорталі ДПС за посиланням  https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX

 

Працівник не може бути допущений до роботи без укладення трудового договору та повідомлення про це відповідного органу ДПС

 

Головне управління ДПС у Рівненській області нагадує, що відповідно до статті 24 Кодексу законів про працю України працівник не може бути допущений до роботи без укладення трудового договору, оформленого наказом чи розпорядженням власника або уповноваженого ним органу та повідомлення про це відповідного органу ДПС.

Постановою КМУ № 413 «Про порядок повідомлення Державній податковій службі та її територіальним органам про прийняття працівника на роботу» із змінами і доповненнями (далі – Порядок № 413) встановлено, що  повідомлення про прийняття працівника на роботу (далі – Повідомлення) подається власником підприємства, установи, організації або уповноваженим ним органом (особою) чи фізичною особою (крім повідомлення про прийняття на роботу члена виконавчого органу господарського товариства, керівника підприємства, установи, організації) до територіальних органів ДПС за місцем обліку їх як платника єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за формою, встановленою додатком до Порядку № 413 до початку роботи працівника за укладеним трудовим договором одним із таких способів:

- засобами електронного зв’язку з використанням електронного цифрового підпису відповідальних осіб відповідно до вимог законодавства у сфері електронного документообігу та електронного підпису;

- на паперових носіях разом з копією в електронній формі;

- на паперових носіях, якщо трудові договори укладено не більше, аніж із п’ятьма особами.

Повідомлення можливо подати за допомогою сервісу ДПС «Електронний кабінет» (https://cabinet.tax.gov.ua).

Режим «Введення звітності» приватної частини Електронного кабінету забезпечує можливість створення платником податкової, фінансової, статистичної звітності, звітності з єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, у тому числі Повідомлення, підписання і подання такої звітності до контролюючих органів.

Для формування Повідомлення в режимі «Введення звітності» платник самостійно встановлює фільтр за параметрами: рік, період, щодо якого здійснюється звітування, за допомогою кнопки «Створити» обирає тип форми «J(F)30 Єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування».

Із запропонованого переліку форм обирає форму «J(F)3001001» Повідомлення про прийняття працівника на роботу», зазначає відповідний територіальний орган ДПС (регіон, район) в полі «Код ДПІ» (за замовчуванням встановлено орган ДПС за місцем основної реєстрації) та натискає кнопку «Створити».

Після виконання зазначених дій відкривається бланк Повідомлення, який роботодавець заповнює на основі власних даних, зберігає та відправляє до ДПС. Підтвердженням прийняття Повідомлення буде надходження квитанції №2, в якій зазначається результат обробки.

 

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX

 

 

 

ПОДАТКОВИЙ КАЛЕНДАР на 20 жовтня

 

В ГУ ДПС у Рівненській області нагадують платникам податків, що у середу, 20 жовтня:

Останній день подання

Декларації з рентної плати за вересень з розрахунком за:

користування надрами при видобуванні вуглеводневої сировини;
користування радіочастотним ресурсом України;
транспортування нафти і нафтопродуктів магістральними нафтопроводами та нафтопродуктопроводами;
рентної плати за транзитне транспортування трубопроводами аміаку територією України

Декларації з плати за землю (земельний податок та/або орендна плата за земельні ділянки державної або комунальної власності) (крім громадян) за вересень у разі не подання податкової декларації на 2021 рік.

Декларації з ПДВ за вересень

Декларації акцизного податку за вересень

Останній день сплати

авансових внесків з єдиного податку фізичними особами – підприємцями, що обрали спрощену систему оподаткування І та ІІ груп за жовтень

єдиного внеску, нарахованого роботодавцями за найманих працівників (крім гірничих підприємств) за вересень

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX

 

--

З повагою,

відділ інформаційної взаємодії

ГУ ДПС у Рівненській області

(0362) 69-25-52

http://rv.tax.gov.ua/

 

Податкові новини, корисну інформацію та анонси подій читайте на сторінках Фейсбук.

ДПС України: https://www.facebook.com/TaxUkraine

ГУ ДПС у Рівненській області: https://www.facebook.com/tax.rivne


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора