A A A K K K
для людей із порушенням зору
Повчанська громада
Рівненська область, Дубенський район

Податкова інформує

Дата: 28.08.2021 09:05
Кількість переглядів: 468

На Рівненщині власники дорогих автівок спрямували до місцевих бюджетів 1,3 мільйона гривень

 

 

 

В Головному управлінні ДПС у Рівненській області інформують. що з початку року до місцевих скарбниць регіону надійшло 1,3 млн гривень транспортного податку. За словами заступника начальника податкової служби області Надії Друзюк, юридичні компанії та організації перерахували 866 тис грн, решту - 480 тис грн - фізичні особи.

 

 

Платниками транспортного податку є юридичні та фізичні особи, які  мають у власності легкові автомобілі з датою випуску до п'яти років та середньоринковою вартістю понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати.

 

 

Перелік таких автівок розміщено на сайті Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України (http://www.me.gov.ua/Vehicles/CalculatePrice?lang=uk-UA).

 

 

Ставка податку становить 25 тисяч гривень на рік з кожного автомобіля.

 

 

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

 

 

Податкові новини, корисну інформацію та анонси подій читайте на сторінці ДПС України у мережі Фейсбук. Запрошуємо вас приєднатися:  https://www.facebook.com/TaxUkraine  

 

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу InfoTAX

 

 

 

 

Інформація про задекларовані доходи під час податкової амністії отримує статус «конфіденційна» та розголошенню не підлягає

 

 

 

Головне управління ДПС у Рівненській області повідомляє, що одноразове (спеціальне) добровільне декларування проводиться з 01 вересня 2021 року до 01 вересня 2022 року.

Відповідно до п. 17 підрозд. 9 прим. 4 розд. XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України відомості, що містяться у відповідних одноразових (спеціальних) добровільних деклараціях та доданих до них документах, подані згідно з підрозд. 9 прим. 4 розд. XX «Перехідні положення» ПКУ, є конфіденційною інформацією та не підлягають розголошенню контролюючим органом, його посадовими особами без письмової згоди декларанта, крім випадків, коли це прямо передбачено законами або рішенням суду.

За розголошення такої інформації, у тому числі внаслідок службової недбалості або допуску до інформації інших осіб, які не мають такого права, а також незаконне використання таких відомостей посадові особи контролюючого органу, притягаються до цивільної, адміністративної, кримінальної та іншої відповідальності згідно із законом.

Нагадаємо, що платники податків мають право задекларувати свої активи, придбані за рахунок доходів, з яких раніше не були сплачені належні податки. Щоб скористатися амністією необхідно добровільно подати одноразову спеціальну декларацію та сплатити спеціальний збір з суми «амністованих» доходів.

Право на амністію надається фізичним особам-резидентам України та нерезидентам, які на момент набуття активів/доходів були резидентами України. Позбавлені права скористатися амністією лише ті, хто починаючи з 1 січня 2005 року працював на державній службі, а також особи, щодо яких застосовані санкції відповідно до законодавства України.

 

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

 

Податкові новини, корисну інформацію та анонси подій читайте на сторінці ДПС України у мережі Фейсбук. Запрошуємо вас приєднатися:  https://www.facebook.com/TaxUkraine  

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX

 

 

 

Витяг щодо стану розрахунків з бюджетом можна отримати у електронному кабінеті

 

 

 

 

Головне управління ДПС у Рівненській  області  нагадує, що платники податків мають можливість подати запит на отримання витягу щодо стану розрахунків з бюджетами та цільовими фондами в електронному вигляді через приватну частину (особистий кабінет), вхід до якого здійснюється за адресою: https://cabinet.tax.gov.ua  або через офіційний веб-портал ДПС України.

Для цього необхідно в меню  «Заяви, запити для отримання інформації» обрати «Запит про отримання витягу щодо стану розрахунків з бюджетами та цільовими фондами за даними ДПС (F/J1300204)» (далі запит), підписати та надіслати. Форма Запиту заповнюється автоматично відповідно до реєстраційних даних платника податків. Підтвердженням подання запиту в ДПС є отримання платником податків Квитанції в електронному вигляді, в якій зазначено дату та номер реєстрації відповідного запиту.

Витяг за результатами обробки Запиту можна переглянути у вкладці «Вхідні документи» меню «Вхідні/вихідні документи».

Електронний документ, засвідчений кваліфікованою електронною печаткою ДПС, є аналогом паперового документа, виданого контролюючим органом.

 

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua 

 

Підписуйтесь на сторінку Державної податкової служби України у Facebook facebook.com/TaxUkraine

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX» 

 

 

 

 

Головне управління ДПС у Рівненській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора