A A A K K K
для людей із порушенням зору
Повчанська громада
Рівненська область, Дубенський район

Податкова інформує

Дата: 04.08.2021 15:54
Кількість переглядів: 559

Більшість підприємців Рівненщини надають перевагу другій групі єдиного податку

 

 

Станом на початок серпня цього року на обліку в Головному управлінні ДПС у Рівненській області перебувало 38420 фізичних осіб – підприємців, з яких 30601 (79,6 %) застосовують спрощену систему оподаткування. Більшість підприємців-спрощенців перебувають на другій групі єдиного податку –  13286 (43 %). Трохи менше – майже 12 тисяч - обрали третю групу спрощеної системи. Платниками першої групи єдиного податку є 5356 підприємців.

За сім місяців поточного року приватні підприємці Рівненщини, які обрали спрощену систему оподаткування, сплатили майже 370 млн. грн. єдиного податку. Порівняно з відповідним минулорічним періодом надходження зросли на 19 %.

В Головному управлінні нагадують суб’єктам господарювання, що з 1 січня 2021 року обов’язковим є використання РРО для ФОП, які здійснюють:

надання платних послуг у сфері охорони здоров'я,

реалізацію ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного каміння,

реалізацію лікарських засобів, виробів медичного призначення,

реалізацію технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту,

ФОП-єдинникам II-IV групи, обсяг доходу яких протягом календарного року  перевищує 220 розмірів мінімальної заробітної плати (у 2021 році - 1 320 000 гривень).  

Зверніть увагу, в ГУ ДПС у Рівненській області за телефоном  (0362) 692-628 можна отримати роз’яснення щодо  питань функціонування програмних РРО.

 

 

Позитиви запровадження одноразового добровільного декларування фізичних осіб

 

 

 

 

В Головному управлінні ДПС у Рівненській області продовжують інформувати жителів Рівненщини щодо одноразового (спеціального) декларування  активів фізичних осіб, запровадженого Законом України від 15.06.2021 №1539 «Про внесення змін до Податкового кодексу У країни щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету»

Як повідомила начальник управління податкового адміністрування фізичних осіб Людмила Кончук, Законом врегульовано особливості застосування так званої податкової амністії, що проводитиметься з 1 вересня 2021 року до 1 вересня 2022 року. Запровадження одноразового декларування – це, перш за все, спосіб цивілізованої легалізації активів, які були приховані від оподаткування. Позитивами такого декларування є:

прийнятий закон - це спосіб цивілізованої легалізації активів, які були приховані від оподаткування;

держава дає можливість повернути гроші та інші активи у прозорий легальний обіг. Це можуть зробити, наприклад, ті, хто отримував зарплату у конверті, працював без оформлення трудових відносин;

потенційно - це сотні мільярдів гривень, які можуть працювати на легальну економіку, але поки що або приховуються за кордоном, за різними схемами або «лежать під матрацами»;

ключове питання - це ставки оподаткування доходів, які будуть задекларовані в рамках амністії. Запропоновано три ставки: 5% загальна ставка, 9% для закордонних активів та 2,5% для декларування активів у вигляді ОВДП. Як альтернативу платник податків може обрати ставку 6%, 11,5%, 3% відповідно із сплатою податкового зобов’язання трьома рівними частинами щорічно.

 

 

 

 


Головне управління ДПС у Рівненській області

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора