A A A K K K
для людей із порушенням зору
Повчанська громада
Рівненська область, Дубенський район

Податкова інформує

Дата: 27.07.2021 15:10
Кількість переглядів: 340

Шахраї знову намагаються ошукати Рівненських підприємців!!!

 

 

 

ГУ ДПС у Рівненській області інформує, що суб'єкти господарювання (фізичні та юридичні особи), які зареєстровані в Рівненській області, повідомляють, що на їхні телефони надходять дзвінки від невстановлених осіб із пропозиціями  надати фінансову допомогу для вирішення своїх особистих питань. Невстановлені особи звертаються від імені посадових осіб Головного управління ДПС у Рівненській області.

Шахраї використовують різні номери мобільних операторів, зокрема 09838793020982173730, та просять перерахувати гроші на картковий рахунок.

Наголошуємо, подібні схеми - це один із способів незаконної наживи на довірливих громадянах та підприємцях.

Просимо бути уважними до таких пропозицій, та у разі надходження дзвінків від імені керівництва та працівників ГУ ДПС у Рівненській області з метою висування незаконних вимог слід одразу повідомляти про це за телефоном: (0362) 692-614 або 102.

 

 

Власники елітних автомобілів Рівненщини сплатили понад 900 тис грн транспортного податку

 

 

За перше півріччя цього року власники елітних авто спрямували до бюджетів територіальних громад області  937 тис грн транспортного податку, що перевищило очікувані надходження на 21 відсоток, або 162 тис гривень.

З усієї суми надходжень 608  тис грн податку сплатили юридичні особи – власники автомобілів класу «люкс» та 329 тис грн перерахували фізичні особи.

Нагадаємо, платниками транспортного податку є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які мають зареєстровані в Україні згідно з чинним законодавством власні легкові автомобілі, з року випуску яких минуло не більше п'яти років (включно) та середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року. Цьогоріч це 2 млн 250 тис. грн, оскільки мінімальна зарплата складає 6000 гривень.

Ставка податку встановлюється з розрахунку на календарний рік у розмірі 25 тис. грн за кожен легковий автомобіль, що є об'єктом оподаткування.

 

 

Оприлюднено проєкт наказу «Про затвердження форми одноразової (спеціальної) добровільної декларації та Порядку її подання»

 

 

 

Президентом України Володимиром Зеленським підписаний Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету» № 1539-ІХ, ухвалений парламентом України 15 червня 2021 року з ініціативи Глави держави.

Закони №1539 опубліковано в "Голосі України" від 20.07.2021 р. №134

На виконання вимог зазначеного Закону Міністерством Фінансів України оприлюднено проєкт наказу «Про затвердження форми одноразової (спеціальної) добровільної декларації та Порядку її подання».

Ознайомитися з проєктом наказу «Про затвердження форми одноразової (спеціальної) добровільної декларації та Порядку її подання» можна за посилання: mof.gov.ua/uk/legal_acts_drafts_2021-485.

 

 

 


Головне управління ДПС у Рівненській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора