A A A K K K
для людей із порушенням зору
Повчанська громада
Рівненська область, Дубенський район

В Повчанській ТГ відбулася зустріч податківців з сільськогосподарськими товаровиробниками, підприємцями та одноосібниками

Дата: 19.07.2021 14:10
Кількість переглядів: 424

В Повчанській ТГ відбулася зустріч податківців з сільськогосподарськими товаровиробниками, підприємцями та одноосібниками

У заході взяли участь голова Повчанської селищної територіальної громади Інна Іванюк. начальник Дубенського відділу камеральних перевірок управління з питань виявлення. опрацювання податкових ризиків Головного управління ДПС у Рівненській області Ніна Бакулевич та начальник Дубенського  відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління податкового адміністрування фізичних осіб ГУ ДПС у Рівненській області Алла Панчук.

Учасники обговорили напрями взаємодії в частині адміністрування об’єктів нерухомості, земельного податку, виявлення неоформленого землекористування, офіційного оформлення найманих працівників відповідно до вимог трудового законодавства.

Начальник Дубенського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок податкової звітності ГУ ДПС у Рівненській області Алла Панчук відмітила, що суттєвим резервом бюджету громади залишається добровільне щорічне декларування доходів, у т.ч. громадян, які самостійно обробляють власні земельні ділянки чи паї площею понад 2 га, та отримують доходи від продажу сільськогосподарської продукції, фізичних осіб – орендодавців, які надають власні земельні ділянки чи паї в оренду громадянам, які не є суб’єктами господарювання, та отримують дохід у вигляді орендної плати, а також надають послуги населенню з обробітку землі без документального оформлення такої діяльності .

Як зазначила Ніна Бакулевич, вказані питання є вкрай важливими, особливо сьогодні, під час збирання врожаю. Від того, наскільки сумлінно та відповідально роботодавці поставляться до виконання своїх податкових зобов’язань залежатиме не тільки наповнення бюджету громади, а й забезпечення соціальних гарантій найманих працівників. Сплата податків і зборів у порядку і розмірах, встановлених законом – це конституційний обов’язок громадян та запорука економічного розвитку громади.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора