A A A K K K
для людей із порушенням зору
Повчанська громада
Рівненська область, Дубенський район

Податкова інформує

Дата: 21.05.2021 15:17
Кількість переглядів: 381

На Рівненщині  власний бізнес започаткували 2460 новачків – бізнесменів

Як повідомили в Головному управлінні ДПС у Рівненській області, станом на 01.05.2021 року на обліку в податковій службі Рівненщини перебуває 63820 суб’єктів господарювання - платників податків. З них 25441 юридичних осіб, 37780 фізичних осіб-підприємців та 599 осіб які здійснюють незалежну професійну діяльність.

З початку року на Рівненщині свій бізнес розпочали 2460 новостворених платників податків. Зокрема, станом на 1 травня 2021 року власну справу розпочали 447 юридичних осіб та 2013 фізичних осіб - підприємців.

Державною податковою службою України, для спрощення умов ведення бізнесу, забезпечено взяття на облік юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців у день надходження відомостей з Єдиного державного реєстру та відповідно зменшено до одного дня обмін інформацією між Єдиним державним реєстром юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців та інформаційними системами ДПС.

Відомості, що містяться в цьому реєстрі, є відкритими, за винятком реєстраційних номерів облікових карток платників податків, відомостей про рахунки, накладення й зняття арештів на рахунки та майно. 

Дані з ЄДР можна перевірити за допомогою електронних сервісів, які розміщені на веб-порталі ДПС України, зокрема: >Головна>Реєстри>.

«Дані про взяття на облік платників податків» https://cabinet.tax.gov.ua/registers/registration,

 

 «Реєстр страхувальників»  https://cabinet.tax.gov.ua/registers/ev,

За продаж алкогольних напоїв на розлив без права здійснювати таку діяльність -  штраф  6800 гривень

 

Головне управління ДПС у Рівненській області нагадує, що відповідно до ст. 15 прим.3 Закону України від 19 грудня 1995 року № 481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального» продаж алкогольних напоїв на розлив для споживання на місці дозволяється тільки суб’єктам господарювання громадського харчування та спеціалізованим відділам, що мають статус суб’єктів господарювання громадського харчування, суб’єктів господарювання з універсальним асортиментом товарів.

В разі встановлення порушення при продажу алкогольних напоїв на розлив, до суб’єктів господарювання застосовуються фінансові санкції у вигляді штрафу  - 6800 гривень, згідно зі ст. 17 Закону № 481.  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора