A A A K K K
для людей із порушенням зору
Повчанська громада
Рівненська область, Дубенський район

Податкова інформує

Дата: 18.05.2021 16:45
Кількість переглядів: 445

Результат співпраці роботодавців та податкових органів області – 2,1 мільярда гривень сплаченого ЄСВ

 

 

 

 

 

Як повідомили в Головному управління  ДПС у Рівненській області, за чотири місяці 2021 року роботодавці Рівненщини сплатили  2,1 мільярда гривень єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. За словами начальника податкової служби області Віталія Чуя, темпи росту сплати ЄСВ перевищують рівень надходжень минулого року на 26 відсотків, а це - понад 451 мільйон гривень.

Посадовець зауважує, що тільки легальна праця відповідає інтересам найманого робітника і держави. Адже нараховані і сплачені податки та єдиний внесок надходять для виплат пенсіонерам, на виконання соціально-економічних програм та вирішення інших важливих життєвих питань. Працюючи за цим пріоритетом, податкова служба постійно надає консультаційну підтримку органам місцевого самоврядування в питаннях залучення до оподаткування суб’єктів підприємництва, створення робочих місць, розвитку бізнесу та місцевої інфраструктури.

 

 

Про вихід з ладу програмного РРО небхідно повідомити податкову

 

 

 

Головне управління ДПС у Рівненській області нагадує користувачам програмного РРО про необхідність повідомляти податкову службу про вихід з ладу програмного реєстратора розрахункових операцій.  При цьому проводити розрахункові операції  до моменту усунення несправностей забороняється.  Це передбачено ст. 5 Закону України №265 «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг». Платник має самостійно оцінити працездатність ПРРО. Якщо роботу ПРРО відновлено одразу після його перезавантаження (короткотермінова зупинка), то ПРРО не вважається несправним і жодних повідомлень надавати не потрібно.

Повідомлення про виявлення несправностей програмного реєстратора розрахункових операцій за формою №2-ПРРО подається у разі виявлення несправностей ПРРО або його викрадення чи компрометації особистого ключа.  В такому випадку суб’єкт господарювання зобов’язаний протягом дня, в якому виявлено несправність, засобами Електронного кабінету або засобами телекомунікацій направити до контролюючого органу, виробника ПРРО та/або центру сервісного обслуговування  вказане Повідомлення. 

Слід пам’ятати, що після усунення несправностей для відновлення роботи ПРРО суб’єкт господарювання зобов’язаний подати Заяву з позначкою «Відновлення роботи». Якщо така Заява не надійде протягом місяця, до Реєстру вноситься запис про скасування реєстрації ПРРО.

 

 

Про посвідченні договорів з продажу чи оренди нерухомості нотаріуси зобов’язані  повідомляти податкову службу

 

 

 

В Головному управлінні ДПС у Рівненській області нагадують, що нотаріус, який посвідчує договір з продажу (обміну) об'єктів нерухомості між фізичними особами, має подавати щокварталу до контролюючого органу за місцем розташування державної нотаріальної контори або робочого місця приватного нотаріуса інформацію про такий договір. У такому самому порядку нотаріуси подають інформацію про посвідчення договорів дарування та інформацію про видачу свідоцтв про право на спадщину за місцем відкриття спадщини.

Така інформація включається до Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь фізичних осіб, і сум утриманого з них податку. Форма Податкового розрахунку та Порядок заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, затверджені наказом Міністерства фінансів України від 13.01.2015 №4 (у редакції наказу Міністерства фінансів України від 15.12.2020 року № 773). 

Крім того, у разі вчинення нотаріусом нотаріальної дії щодо посвідчення договору оренди об'єктів нерухомості такий нотаріус зобов'язаний надіслати інформацію про такий договір контролюючому органу за податковою адресою платника податку – орендодавця.

Повідомлення про нотаріальне посвідчення договорів оренди об'єктів нерухомості надсилаються державними та приватними нотаріусами до органів державної податкової служби у день посвідчення таких договорів.

Форма Повідомлення про нотаріальне посвідчення договору оренди об'єктів нерухомості затверджена постановою Кабінету Міністрів України від 29 грудня 2010 р. N 1242 «Про затвердження зразка повідомлення про нотаріальне посвідчення договору оренди об'єктів нерухомості».

Нагадаємо, що Законом України від 16.01.2020 №466-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві» введено нові штрафи для нотаріусів за неповідомлення про укладення договорів оренди. Зокрема, пунктом 1191.1 статті 1191 Податкового кодексу України визначено, що порушення нотаріусом порядку або строків подання інформації щодо посвідчення договорів оренди об'єктів нерухомості в разі вчинення такої нотаріальної дії передбачають накладення штрафу в розмірі 680 гривень за кожне таке порушення.

За такі повторні дії вчинені нотаріусом протягом року до якого вже було застосовано штраф за аналогічні порушення, передбачено накладення штрафу в розмірі 1360 гривень за кожне таке порушення (п. 1193.1 статті 1191 ПКУ).

 

 

Головне управління ДПС у Рівненській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора