A A A K K K
для людей із порушенням зору
Повчанська громада
Рівненська область, Дубенський район

Платники податків Рівненщини надають перевагу сучасному формату звітування

Дата: 07.05.2021 14:30
Кількість переглядів: 586

Платники податків Рівненщини надають перевагу сучасному формату звітування

 

 

 

На Рівненщині за підсумками січня-квітня 2021 року платниками податків до Головного управління ДПС у Рівненській області було подано майже 221 тис. документів податкової та іншої звітності, з них в електронному вигляді – більше 193 тис. документів, що складає 88% від загальної кількості. За словами заступника начальника ГУ ДПС в області Надії Друзюк, кількість документів, що подаються в електронному вигляді, постійно зростає. Так, у минулому році за аналогічний період частка поданих звітів в електронному вигляді становила 80%, що менше як поточного року на 8%.

 

 

Звертаємо увагу платників податків, які ще звітують в паперовому вигляді, що Державною податковою службою України запроваджено та постійно удосконалюється безкоштовний сервіс «Електронний кабінет» (за адресою http://cabinet.tax.gov.ua), який дозволяє здійснювати взаємодію органів ДПС та платників податків у режимі реального часу за допомогою персональних комп’ютерів та смарт-пристроїв без встановлення спеціалізованого програмного забезпечення. Особливо в умовах карантинних обмежень платникам пропонується надавати перевагу форматам дистанційної комунікації. Серед переваг використання електронних сервісів слід відзначити підвищення ефективності роботи суб’єктів господарювання, комфорт громадян, економію часу, уникнення черг при поданні звітності до контролюючих органів, зменшення взаємодії громадян і бізнесу з податковими органами. Тож обирайте сучасний формат взаємодії та звітуйте дистанційно!

 

 

 

Які  категорії громадян звільняються від сплати  земельного податку

 

 

 

Головне управління ДПС у Рівненській області нагадує, що відповідно до ст. 281 Податкового кодексу України  від сплати земельного податку звільняються:

 

 

     особи з інвалідністю першої і другої групи;

 

 

     фізичні особи, які виховують трьох і більше дітей віком до 18 років;

 

 

     пенсіонери (за віком);

 

 

     ветерани війни та особи, на яких поширюється дія Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»;

 

 

     фізичні особи, визнані законом особами, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.
     Звільнення від сплати податку за земельні ділянки, передбачене для відповідної категорії фізичних осіб, зазначених вище, поширюється на земельні ділянки за кожним видом використання у межах граничних норм:

 

 

     для ведення особистого селянського господарства – у розмірі не більш як 2 гектари;

 

 

     для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка): у селах – не більш як 0,25 гектара, в селищах – не більш як 0,15 гектара, в містах – не більш як 0,10 гектара;

 

 

     для індивідуального дачного будівництва – не більш як 0,10 гектара;

 

 

     для будівництва індивідуальних гаражів – не більш як 0,01 гектара;

 

 

     для ведення садівництва – не більш як 0,12 гектара.

 

 

Від сплати податку також  звільняються на період дії єдиного податку четвертої групи власники земельних ділянок, земельних часток (паїв) та землекористувачі за умови передачі земельних ділянок та земельних часток (паїв) в оренду платнику єдиного податку четвертої групи.

 

 

 

Шахраї знову намагаються ошукати Рівненських підприємців

 

 

Головне управління ДПС у Рівненській області інформує, що суб’єкти підприємництва, які зареєстровані в Рівненській області повідомляють, що на їхні телефони надходять дзвінки та повідомлення у месенджерах із пропозиціями перерахувати кошти за непроведення податкової перевірки, надання інших незаконних переваг. Невстановлені особи звертаються від імені начальника Головного управління ДПС у Рівненській області.

 

 

Шахраї використовують різні номери мобільних операторів. Наголошуємо, подібні схеми – це один із способів незаконної наживи на довірливих громадянах та підприємцях.

 

 

Просимо бути пильними та обачливими при спілкуванні з такими особами. У разі надходжень від них подібних "пропозицій"- жодним чином не переказувати кошти, одразу звертатися з заявою до правоохоронних органів.

 

 

 


Головне управління ДПС у Рівненській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора