A A A K K K
для людей із порушенням зору
Повчанська громада
Рівненська область, Дубенський район

Протокол КТЕБ №8 «Про заходи щодо запобігання та протидії пожежам у природних екосистемах в 2022 році»

Кількість переглядів: 184
Скликання: VIII
Сесія: Сьома
Тип документу: Протокол КТЕБ
Дата: 20.05.2022
Автор: Наконечний Михайло Миколайович
Номер документу: 8
Назва документу: Про заходи щодо запобігання та протидії пожежам у природних екосистемах в 2022 році
Прикріплені файли:
  1. Файл 1 (0.05 МБ)

УКРАЇНА

ПОВЧАНСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ДУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

 

КОМІСІЯ З ПИТАНЬ ТЕХНОГЕННО-ЕКОЛОГІЧНОЇ БЕЗПЕКИ

ТА НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ ПОВЧАНСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ

 

35644, с. Повча,  вул. Річкова, 1а, е-mаil: роvchaselo@ukr.net

 

П Р О Т О К О Л № 8

засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки

та надзвичайних ситуацій Повчанської сільської ради

 

"20" травня 2022 року                                                                         с. Повча

 

Головувала: голова сільської ради, голова Комісії Інна ІВАНЮК.

Присутні: члени комісії (за списком).

 

І. Про заходи щодо запобігання та протидії пожежам у природних екосистемах в 2022 році.

 

За результатами обговорення питання порядку денного, на виконання протоколу позачергового засідання Комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Рівненської області від 12.05.2022 року № 7, протоколу засідання Комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Дубенського району від 20.05.2022 № 6,  комісія вирішила:

1. Виконавчому комітету Повчанської сільської ради:

1.1. Спільно з Дубенським районним управлінням ГУ ДСНСУ в Рівненській області вжити комплекс заходів із попередження пожеж у лісових масивах, сільгоспугіддях, інших територіях, що перебувають у сфері управління, встановивши постійний моніторинг пожежної небезпеки в природних екосистемах, забезпечивши своєчасне залучення власників земельних ділянок, волонтерів та місцевого населення до гасіння пожеж на початкових етапах їх виникнення.

                                           Термін: постійно

1.2. Забезпечити, відповідно до повноважень, створення та постійне оновлення у лісових масивах мінералізованих смуг, протипожежних розривів, доріг протипожежного призначення, у масивах, прилеглих до населених пунктів.

1.3. Заборонити впродовж пожежонебезпечного періоду розведення багать і випалювання трави та інших рослинних залишків на землях лісового фонду, сільгоспугіддях, а також на ділянках, що межують з ними.

Термін: протягом пожежонебезпечного періоду 2022 року

1.4. Забезпечити створення необхідних запасів паливно-мастильних матеріалів, належне утримання техніки для гасіння пожеж.

                                           Термін: постійно

1.5. Організувати спільно з працівниками МПО та поліцейським офіцером громади проведення рейдів найбільш пожежонебезпечних масивів, всановити контроль за дотриманням суб’єктами господарювання і населенням вимог пожежної безпеки та природоохоронного законодавства, вимог наказу начальника Рівненської обласної військової адміністрації від 23.03.2022 року №37 «Про заборону відвідування населенням лісів і в’їзду до них транспортних засобів та іншої самохідної техніки у період воєнного стану».

1.6.  Здійснювати постійне інформування керівників сільськогосподарських та фермерських господарств про заборону спалювання  стерні, залишків сухої рослинності та побутових відходів, необхідність дотримання вимог пожежної безпеки в межах відведених територій.

1.7. Своєчасно передавати інформацію про лісові пожежі до Дубенського районного управління ГУ ДСНС України в Рівненській області.

Термін: протягом пожежонебезпечного періоду 2022 року

2. Поліцейському офіцеру громади активізувати роботу щодо розкриття злочинів, пов’язаних із підпалами в природних екосистемих, незаконними вирубками лісу, і забезпечити проведення слідчих дій щодо виявлення та притягнення винних до відповідальності.

 Термін: протягом пожежонебезпечного періоду 2022 року

3. Виконавцям про хід виконання заходів інформувати Дубенське районне управління ДСНС України у Рівненській області до 08 червня та 29 вересня 2022 року.

4. Відповідальному працівнику Повчанської сільської ради забезпечити оприлюднення на веб-сайті Повчанської сільської ради відомостей про діючі протиепідемічні заходи, а також рішення, прийняті комісією з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Повчанської сільської ради з цих питань.

5. Контроль за виконанням рішення комісії покласти на відповідальну особу з питань цивільного захисту населення на території Повчанської сільської ради Віталія ДАЦЮКА.

 

ІІ. Про стан реконструкції територіальної автоматизованої системи централізованого оповіщення Рівненської області.

 

За результатами обговорення питання порядку денного, на виконання протоколу позачергового засідання Комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Рівненської області від 12.05.2022 року № 7, протоколу засідання Комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Дубенського району від 20.05.2022 № 6,  комісія вирішила:

1. Виконавчому комітету Повчанської сільської ради забезпечити фінансування (за наявності коштів) Програми реконструкції, удосконалення, розвитку та утримання автоматизованої системи централізованого оповіщення цивільного захисту Дубенського району на 2018-2024 роки, затвердженої рішенням Дубенської районної ради від 14 серпня 2018 року № 592, та відповідної місцевої програми.

2. Контроль за виконанням рішення залишаю за собою.

 

 

 

 

Повчанський сільський голова,

голова Комісії                                                                Інна ІВАНЮК

 

Секретар Комісії                                                           Михайло НАКОНЕЧНИЙ


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора