A A A K K K
для людей із порушенням зору
Повчанська громада
Рівненська область, Дубенський район

Рішення №7 «Про заходи щодо запобігання та протидії масовим пожежам лісів i сільськогосподарських угідь протягом пожежонебезпечного періоду 2022 року»

Кількість переглядів: 232
Скликання: VIII
Сесія: Сьома
Тип документу: Рішення
Дата: 04.04.2022
Автор: Наконечний Михайло Миколайович
Номер документу: 7
Назва документу: Про заходи щодо запобігання та протидії масовим пожежам лісів i сільськогосподарських угідь протягом пожежонебезпечного періоду 2022 року
Прикріплені файли:

УКРАЇНА

ПОВЧАНСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ДУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

 

КОМІСІЯ З ПИТАНЬ ТЕХНОГЕННО-ЕКОЛОГІЧНОЇ БЕЗПЕКИ

ТА НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ ПОВЧАНСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ

 

35644, с. Повча,  вул. Річкова, 1а, е-mаil: роvchaselo@ukr.net

 

П Р О Т О К О Л № 7

засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки

та надзвичайних ситуацій Повчанської сільської ради

 

"04" квітня 2022 року                                                                         с. Повча

 

Головувала: голова сільської ради, голова Комісії Інна ІВАНЮК.

Присутні: члени комісії (за списком).

 

І. Про заходи щодо запобігання та протидії масовим пожежам лісів i сільськогосподарських угідь протягом пожежонебезпечного періоду 2022 року.

 

За результатами обговорення питання порядку денного, на виконання протоколу засідання Комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Рівненської області від 26.03.2022 року № 5, протоколу засідання Комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Дубенського району від 04.04.2022 № 5,  комісія вирішила:

1. Виконавчому комітету Повчанської сільської ради:

1.1. Забезпечити оновлення пожежних водоймищ і доріг протипожежного призначення.

Термін: протягом пожежонебезпечного періоду 2022 року

1.2. Забезпечити належну міжвідомчу координацію i взаємодію у питаннях пожежної безпеки, посилити контроль за здійсненням заходів щодо запобігання виникненню пожеж у природних екосистемах.

1.3. Встановити цілодобовий моніторинг пожеж у природних екосистемах та забезпечити оперативне реагування на початкових етапах виникнення пожеж та загорянь.

1.4. Організувати оперативне інформування підрозділів ДСНС про пожежі і загоряння у природних екосистемах та у разі необхідності своєчасне залучення лісокористувачів, служб цивільного захисту, власників земельних ділянок, волонтерів та місцевого населення.

1.5. Відповідно до повноважень організувати проведення рейдів і патрулювань найбільш пожежонебезпечних лісових масивів, територій та об’єктів природно-заповідного фонду для здійснення контролю за дотриманням лісокористувачами, населенням та підприємствами вимог пожежної безпеки.

Термін: протягом пожежонебезпечного періоду 2022 року

1.6. Відповідно до повноважень посилити контроль щодо належного виконання заходів, затверджених розпорядженням голови обласної державної адміністрації від 26.11.2021 № 861 "Про Регіональну цільову програму запобігання виникненню, ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій та протидії пожежам у природних екосистемах Рівненської області на 2022 – 2024 роки".

 Термін: визначений Програмою

1.7. Організувати виконання заходів з протипожежного захисту лісових масивів, сільгоспугідь, об’єктів природно-заповідного фонду на відповідних територіях.

1.8.  Забезпечити достатній запас води для цілей пожежогасіння, створити та очистити від сухої рослинності та вітролому захисні протипожежні смуги навколо населених пунктів.

1.9.  Облаштувати територію навколо населених пунктів таким чином, щоб виключити можливість поширення лісових пожеж на будинки та споруди, а у разі виникнення пожежі на об’єктах – поширення вогню на лісові масиви.

Термін: до 15 квітня 2022 року

1.10. Заборонити розведення багать у лісових масивах і рекреаційних зонах (крім спеціально облаштованих місць), а також випалювання стерні, сухої рослинності та сміття на землях лісового фонду, в сільгоспугіддях, лісосмугах, заплавах річок та вздовж доріг.

Термін: постійно

1.11. Зобов’язати керівників добровольчих формувань територіальної оборони здійснювати контроль за пожежною обстановкою на сільськогосподарських угіддях, природних екосистемах, своєчасно інформувати підрозділи місцевої пожежної охорони, відділ ДСНС України у Дубенському районі, працівників Повчанської сільської ради про виникнення пожеж та за можливості самостійно вживати заходів щодо їх гасіння до прибуття пожежно-рятувальних підрозділів.

Термін: постійно

1.12. Забезпечити виконання вимог наказу начальника обласної військової адміністрації від 23.03.2022 № 37 "Про заборону відвідування населенням лісів і в’їзду до них транспортних засобів та іншої самохідної техніки в період воєнного стану".

1.13. Встановити постійний моніторинг та забезпечити проведення профілактики недопущення пожеж у природних екосистемах.

1.14. Забезпечити взаємодію з лісокористувачами та власниками земельних угідь і пасовищ щодо утримання їх ділянок і територій у належному протипожежному стані.

1.15. Організувати проведення роз’яснювальної роботи серед населення щодо дотримання заходів пожежної безпеки під час перебування на сільгоспугіддях, присадибних ділянках і недопущення спалювання стерні, сміття та залишків рослинності.

1.16. Вжити заходів до ліквідації стихійних сміттєзвалищ побутових і виробничих відходів, насамперед у лісових масивах, лісосмугах, сільгоспугіддях, на прилеглих до них територіях.

1.17. Забезпечити належну готовність місцевої пожежної охорони, підприємств до координації дій з проведення заходів для мінімізації можливих негативних наслідків надзвичайних ситуацій, пов’язаних з виникненням пожеж у природних екосистемах.

1.18.  Створити в необхідній кількості резерв пально-мастильних матеріа-лів для забезпечення гасіння пожеж.

Термін: до 05 квітня 2022 року

1.20. Забезпечити утримання в справному стані джерел зовнішнього протипожежного водопостачання, систем протипожежного захисту та первинних засобів пожежогасіння.

Термін: до 05 квітня 2022 року, далі - постійно

2. Виконавцям про хід виконання заходів інформувати Головне управління ДСНС України у Рівненській області до 01 листопада 2022 року.

 

3. Відповідальному працівнику Повчанської сільської ради забезпечити оприлюднення на веб-сайті Повчанської сільської ради відомостей про діючі протиепідемічні заходи, а також рішення, прийняті комісією з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Повчанської сільської ради з цих питань.

4. Контроль за виконанням рішення комісії покласти на відповідальну особу з питань цивільного захисту населення на території Повчанської сільської ради Віталія ДАЦЮКА.

 

 

 

 

Повчанський сільський голова,

голова Комісії                                                                Інна ІВАНЮК

 

Секретар Комісії                                                           Михайло НАКОНЕЧНИЙ


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора